Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA STORY.HR

Stvorili su album u dnevnom boravku: 'Opušteno, slobodno i zabavno'

Autor Nika Romek
Autor Nika Romek

Doza inspiracije

Izvor: Story Press

Akustično-elektronski dvojac marisol predstavlja album prvijenac 'Žene mape' i poziva u svoj svijet mango popa. Dvojac je ranije izbacio i live session s četiri live izvedbe pjesama, a svojevrstan mali glazbeni film sniman je u prekrasnom ambijentu hotela Arkada na Hvaru u režiji Nikice Zdunić. Njime su približili svoj svijet mango popa, a sve je to bio uvod u sjajan debi uradak benda koji kroz plesno, intimno, melankolično te istovremeno sretno iskustvo predstavlja nešto svježe i ukusno. Za Story.hr su ispričali kako je došlo do albuma, tko ih inspirira, ali i što od njih možemo očekivati u budućnosti. Otkrili su nam i veliku novost!

Album iz dnevnog boravka. Moramo priznati da nas je priča podsjetila na mladu Billie Eilish. Hoćete li ostati vjerni dnevnom boravku i u budućnosti?

Nismo sigurni za budućnost, ali snimanje nas je zateklo u ovo ludo vrijeme kada su se oformljavala kućanstva, pa smo si mi smislili jedno prošireno – glazbeno .Bilo kakva usporedba s Billie Eilish je dobrodošla, posebice ona ”mlada”. 

marisol Izvor: Story Press

Koje su čari pripremanja albuma u tako 'homie' okruženju?

Snimanje u kućnim uvjetima dalo nam je slobodu, opuštenost, zabavu i puno više vremena nego da smo zakazivali termine u studiju. Nema vremenskog ograničenja, što daje jednaku priliku svakoj ideji koju imamo. Također, nemate uvijek najbolji dan baš kad i termin u studiju, a onda ili morate imati volje i novaca ako želite nešto promijeniti ili oboje. 

Devet stanica = devet pjesama. Postoji li razlog zašto ih je baš devet?

Broj devet simbolizira hrabrost, borbenost i energičnost, a sve to bilo je potrebno da radimo i izdamo prvi album u vrijeme kada je jedini pravi mogući način prezentiranja istog, na pozornicama, mrtav. Isto tako simbol je impulzivnosti i nepromišljenosti pa ne znamo u koju kategoriju naš odabir devetke spada! Ipak, istina je najviše u tome da nismo htjeli napraviti dugačak album, znajući da današnje vrijeme kao posljedicu nosi i to da se ljudi, nažalost, jako teško koncentriraju na nešto što im uzme pažnju na duže vrijeme pa tako i na glazbu.

marisol Izvor: Story Press

Rekli ste da su te stanice povezane s etapama vaših života. Koja predstavlja najsretniju, a koja najtužniju stanicu?

Kad gledamo na sve iz sadašnjeg trenutka svako je bilo i sretno i tužno i nijedno nije. Dijelovi su to našeg života pa kad vrijeme i iscijeli neke tuge, ostaje ipak samo ljubav koja otapa iluzije da je nešto bilo bolno ili nesretno.

Postoje li neke zvijezde koje vas inspiriraju? Ako ne sada, tko su bili vaši idoli tijekom odrastanja?

Inspiriraju nas zaneseni umjetnici, posvećeni svojoj ideji bez obzira na trenutne trendove, oni koji su hrabro pomaknuli granice i stvorili nove vrijednosti u glazbi, ali i drugim umjetničkim područjima.

Kad gledamo na sve iz sadašnjeg trenutka svako je bilo i sretno i tužno i nijedno nije

Kakav je duo marisol u slobodno vrijeme? Čime kratite vrijeme, imate li hobije?

Iskreno, u zadnjih pola godine skoro svo slobodno vrijeme potrošili smo na marisol! 

Koji su vam idući koraci? Što možemo očekivati od marisol?

Upravo spremamo za vas još jedan singl s albuma koji će pratiti i video-spot u režiji Barbare Radelje, a nakon toga planiramo i koncertnu promociju albuma u Zagrebu i još nekoliko gradova u Hrvatskoj i regiji. Naš duo će za tu priliku postati kvartet, a više detalja uskoro!

Najčitanije

Najnovije