Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIŠTA OD POMIRBE? Harry i William zabrinuli odlukom za važan dan

Braća će se susresti na ceremoniji obilježavanja rođendana njihove pokojne majke na kojoj će se otkriti kip postavljen njoj u čast. No odbacili su ideju o zajedničkim govoru

Princ William Izvor: Profimedia

Britanski prinčevi William i Harry u posljednjih su godinu dana zahladili odnose, a situacija se dodatno pogoršala nakon skandaloznog intervjua kod voditeljice Oprah Winfrey, u kojem su Harry i njegova 39-godišnja supruga Meghan Markle ispričali do sada nepoznate detalje o kraljevskoj obitelji. Naposljetku su se prinčevi nakon dužeg vremena vidjeli na sprovodu njihova djeda, princa Philipa, koji je početkom travnja preminuo u 100. godini. Tada nisu uspjeli izgladiti narušene odnose, no uskoro će imati priliku ponovno se susresti licem u lice. 

princ harry Izvor: Profimedia

U srpnju će se obilježiti 60. rođendan njihove pokojne majke, princeze Diane, a na ceremoniji će se otkriti kip izrađen u njezinu čast. Kip će biti postavljen u vrtu Sanken koji se nalazi u sklopu palače Kensington, a tom će prilikom William i Harry održati govor. 'Na ceremoniji obilježavanja Dianinog rođendana, braća će biti fizički zajedno na ceremoniji, no odbacili su ideju o zajedničkom govoru', izjavio je bliski izvor za britanski The Sun koji tvrdi kako je William, poput Harryja, inzistirao na pripremi vlastitog govora.

harry i william Izvor: Profimedia

Izvor blizak kraljevskoj obitelji za strane je medije dodao kako će ovakva situacija samo dodatno pokazati koliko je narušen odnos između braće. Britanski The Sun piše kako se očekivalo da će prinčevi držati zajednički govor, a ovakvim će potezom pokazati kako nisu ujedinjeni ni na ovako važan dan. 'Tijekom proteklih godinu i pol, njihovi sukobi događali su se javno i u privatnoj sferi, dok bi prije svoje nesuglasice rješavali daleko od očiju javnosti', rekao je za strane medije Tom Bradby, novinar ITV-a koji godinama njeguje bliski odnos s obojicom prinčeva. Dodao je kako je njihova međusobna veza iznimno teška.

Povezane vijesti

Inače, William i Harry zajedno su naručili izradu kipa posvećenog njihovoj pokojnoj mami. To je bio jedan od rijetkih zajedničkih pothvata prije no što je Harry objavio kako se povlači s kraljevskih dužnosti i najavio selidbu. Ranije su rekli kako je pravo vrijeme da se prepozna pozitivan utjecaj njihove majke u Velikoj Britaniji i širom svijeta.

Magazin

Royals