Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA STORY.HR

Mladi domaći glazbenik: 'Nikad nisam dobio toliko poruka za kavu'

Autor Petra Kanić
Autor Petra Kanić

Iako nije imao velika očekivanja, mladi Zagrepčanin svojom je prvom pjesmom oduševio publiku. Otkrio nam je kako je još pod dojmom, ali to ga ne sprječava da radi punom parom

Izvor: Matija Škalić

Fran FM, inače pravim imenom Fran Mijatović, je mladić iz Zagreba koji je publiku osvojio svojim prvim hitom 'Influencerica'. Novo je lice na domaćoj estradi, a u razgovoru za Story.hr ispričao je svoje planove i očekivanja, ali i otkrio kako je dolaskom na scenu postao simpatija mnogim djevojkama. Tek mu je 20 godina, no aktivosti kojima se bavi su brojne.

Polako, ali sigurno, počeli ste graditi glazbenu karijeru sa zaraznim hitom 'Influencerica'. Kakva su bila vaša očekivanja prije objavljivanja pjesme? Jeste li bili kritični prema sebi ili ste očekivali uspjeh?

Svi smo na početku kritični prema sebi i onome što radimo. Zapravo nije to stvar kritike, već težnja da sve ispadne savršeno. Puno je tu bilo pokušaja dok nismo moj tim i ja rekli 'to je to'. Naravno, kada radite s profesionalcima sve je znatno lakše. Što se tiče očekivanja, bio sam staložen i spreman ići korak po korak. Tome i danas težim. Često prve pjesme prođu nezapaženo, no ovaj je put bilo drugačije. 'Influencerica' je zaživjela u radijskom eteru na prvu. Nismo to očekivali, ali smo priželjkivali. Jako sam sretan jer znam koliko je teško ostvariti takav uspjeh na početku karijere.

filip mijatović Izvor: Matija Škalić

Kako je došlo do ideje da snimite pjesmu?

Moja generacija sluša takvu glazbu. To je među nama mladima popularno, a na domaćoj sceni nemamo izvođača koji furaju taj stil. Činilo mi se da bi bilo dobro ispuniti tu prazninu i napraviti nešto za moju generaciju. Taj trap pop iznimno je popularan, a i privatno ga
volim slušati. Ideja je bila da donesem nešto čega nema, nešto moderno i urbano. Prateći svjetske trendove, nije trebalo dugo odlučiti koji smjer želim.

Jesu li vam se slegnuli dojmovi nakon objavljivanja 'Influencerice' pa već razmišljate što ćete dalje? Ili je prerano o tome govoriti?

Još sam pod dojmom. Sve je prošlo iznad očekivanja i lagao bih da kažem da nisam zbog toga prezadovoljan. Nije rano govoriti o novim projektima jer radim punom parom. Već sam u studiju i radim novu pjesmu. Uskoro vas očekuje nova poslastica, a otkrit ću vam samo da sam ostvario suradnju s poznatim imenima na našoj estradi. Pjesma će biti prava bomba.

filip mijatović Izvor: Matija Škalić

Završili ste Školu primijenjene umjetnosti i dizajna i glazbenu školu. Čini se kako je ljubav prema glazbi ipak prevagnula. Tko vam je najveća podrška u svemu?

Tako je, završio sam ŠPUD - smjer glazbenik. Oduvijek sam volio glazbu i vjerovao da će to zauvijek biti moj smjer. Svakako najveću podršku dobivam od obitelji i prijatelja, ali sve češće i od ljudi kojima se svidjela moja prva pjesma.

Kada se rodila ljubav prema glazbi? Jeste li ranije negdje nastupali?

Ja sam odrastao uz glazbu. Moja majka radi u glazbenoj školi tako da sam okružen glazbom od kako znam za sebe. Tijekom glazbenog školovanja imao sam dosta nastupa pa tako mogu reći da se ne osjećam kao da ulazim u neki nepoznati svijet. 'Influencerica' je samo korak dalje, ali glazba je dio mojeg života oduvijek.

filip mijatović Izvor: Matija Škalić

Tko vam je najveći uzor, kome se divite na hrvatskoj estradi? Postoji li netko s kim biste željeli surađivati u budućnosti?

Poštujem svakoga. Svatko ima svoj put i svatko daje svoj maksimum. Nažalost, svjedoci smo ovih teških vremena koja su posebno pogodila umjetnike. Otvoren sam za različite suradnje. Uostalom i na novoj pjesmi surađujem s poznatim imenima s domaće scene, no za sada još ne smijem ništa otkrivati. Bilo bi zanimljivo surađivati s nekim tko je žanrovski drugačiji pa da od 'nespojivog' napravimo nešto novo i drugačije.

A sve ste popularniji i na društvenim mrežama. Dobivate li često poruke u inboks, javljaju li vam se djevojke? Ako da, možete li nam otkriti najbolje ulete, ili najgore?

Zaista ima dosta poruka. Lagao bih da kažem da ih nema. Volio bih ostati gospodin i ne otkrivati sadržaj iz inboksa. Učili su me da prema djevojkama treba biti obziran. Otkrit ću vam samo da više poziva za kavu nisam u životu imao. Da sada krenem, do jeseni ne bih stao.

filip mijatović Izvor: Matija Škalić

Sigurno mnoge od njih zanima je li vaše srce zauzeto, pa kako stojite na ljubavnom planu?

Bit ću vam iskren. Toliko radim da ne stignem ni družiti se s frendovima, a kamoli imati djevojku. Moj status je trenutačno – slobodan. Srce mi još nije oduzeto, ali bilo bi dobro da se to uskoro promijeni.

Inače ste i veliki ljubitelj životinja i volonter u azilu Dumovec. Koliko vas to ispunjava, imate li sami životinje?

Imam dvije mačke i jako sam ih razmazio. Obožavam životinje, a volontiranje u Dumovcu ne gledam kao na obavezu već kao na užitak. Meni je to opuštanje i jedva čekam svoje vrijeme provesti tamo.

filip mijatović Izvor: Matija Škalić

Čime ste još bavite, radite li negdje?

Radim kao asistent u nabavi u jednoj tvrtki, tako da tjedan prođe uz puno obaveza. Večeri i vikendi rezervirani su za glazbu i za druženja. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, trudim se ipak ne biti previše među ljudima. Vozim bicikl, odradim kućni trening…

Što radite u slobodno vrijeme?

Što je to slobodno vrijeme? Ha ha. Toliko ga je malo da mi je ponekad taj pojam smiješan. Ali naravno… Slušam glazbu, volim popiti kavu sa svojom ekipom, ništa nema ljepše od vesele atmosfere s ekipom.

Najčitanije

Najnovije