Američka komičarka i voditeljica, 63-godišnja Ellen DeGeneres donijela je tešku odluku da 2022. godine okonča snimanje vlastitog talk showa, u kojem je tijekom proteklih 19 godina pomagala drugima i razgovarala s brojnim poznatim imenima. Ova vijest stiže samo nekoliko mjeseci nakon što se našla u skandalu i kada se suočila s teškim optužbama u kojima se tvrdilo kako je atmosfera na snimanjima bila toksična. Dok neki vjeruju kako ju je to dotuklo, drugi su razočarani što više neće gledati omiljeni show.

'Iako je ova emisija sjajna i zabavna, jednostavno mi više nije izazov. Htjela sam stati nakon 16. sezone. Bila sam spremna potpisati ugovor za eventualno još jednu, no rekli su mi kako to nije moguće. Dogovorili smo da ćemo raditi još tri godine i znala sam da će to biti kraj. Takav je bio plan', ispričala je za Hollywood Reporter. Negodovanje obožavatelja ne može se izbjeći, ali Ellen je svoju odluku donijela i sigurna je u to. 

KRAJ NAKON 19 GODINA Ellen DeGeneres skandali došli na naplatu
Profimedia 

Podsjetimo, skandal u kojem se našla je trajao mjesecima, jer su konstantno izlazili novi detalji. 'Prvog dana snimanja showa rekla sam svima kako želim da ovo bude mjesto sreće, bez povišenih tonova, i da sve treba tretirati s poštovanjem. Očito se nešto promijenilo i jako sam razočarana', ovako je ona započela priču o svemu. 

Iako je ova emisija sjajna i zabavna, jednostavno mi više nije izazov

Nakon istrage koju je provela tvrtka WarnerMedia kako bi se utvrdilo što se točno događa iza kulisa Ellenina showa, otkaz su dobili izvršni producenti Ed Glavin, Kevin Leman i Jonathan Norman. Mnogi bivši i sadašnji zaposlenici tvrde da je upravo u njima bio glavni problem, a da se krivnja svaljivala na DeGeneres kao lice cijele operacije. Između ostalog, protiv producenata su iznesene optužbe za seksualno uznemiravanje, rasizam i mobbing. Naravno, ima i onih koji tvrde da voditeljica prebacuje odgovornost na nekoga drugoga i bezbroj je primjera njezina lošeg ophođenja s ljudima. Na tragu priča o otkazima iz neopravdanih razloga, kao što su odlasci na bolovanje ili izostanci zbog sprovoda, Ellen je svakom zaposleniku obećala dati dodatnih pet dana plaćenog godišnjeg odmora, slobodan dan za rođendan i preglede kod liječnika.

KRAJ NAKON 19 GODINA Ellen DeGeneres skandali došli na naplatu
Profimedia 

Fascinantna je činjenica kako se ova priča nimalo ne razlikuje od bilo kojeg drugog skandala u kojem se našao neki američki talk show. Sličnu sudbinu doživjele su emisije ‘Saturday Night Live’, ‘Fox News’ i ‘The Rosie Show’. Razmaženo ponašanje javnih osoba također nije novost, a to što su proglašeni divama nije naškodilo zvijezdama poput Christiana Balea ili Arethe Franklin. Ipak, za Ellen očito postoje drukčiji kriteriji jer njezin je proizvod upravo ona sama. Cijeli je imidž izgradila na slici drage, tople i pristupačne osobe koja pomaže ljudima u nevolji i svaku emisiju završava izrekom: “Budite dobri jedni prema drugima.”