Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREFERIRA SNAŽNE LIKOVE

ULOGE OD KOJIH SE SMRZNEŠ Shizofreničarka koja spaljuje žrtve, sluškinja...

Autor Nikolina Kunić
Autor Nikolina Kunić

Elisabeth Moss gledamo u novoj sezoni serije ‘Sluškinjina priča’, a osim zahvaljujući ulogama, medijsku pozornost privukla je glasinama da je čeka dogovoreni brak s glumcem Tomom Cruiseom

Izvor: Profimedia

Iako je karijeru započela još kao dijete, glumica Elisabeth Moss, koja je ujedno producentica i redateljica, svjetsku slavu i izdašan bankovni račun može zahvaliti seriji ‘Sluškinjina priča’, čija se četvrta sezona upravo emitira na streaming platformama Hulu i HBO. Kada je 2017. premijerno prikazana, Elisabeth je dogovorila honorar u iznosu 175 tisuća dolara po epizodi, da bi danas 38-godišnjakinja zarađivala čak milijun dolara po epizodi. Glumi glavnu ulogu u seriji čija se radnja odvija u imaginarnom razdoblju nakon Drugog američkoga građanskog rata, a u novonastaloj državi Republika Gilead preostale plodne žene, zvane Sluškinje, prisiljene su na seksualno i porođajno ropstvo.

- Nisam mislila tako brzo snimati još jednu seriju, ali rekla sam si da ovo neću moći odbiti. Presudila je pomisao da bi netko drugi mogao igrati tu ulogu, a znam koliko bih tada bila ljubomorna. To je dobar znak, to je ono što tražite u ulozi. Scenarij druge epizode bio je čak bolji od prve i tada sam znala - objašnjava Elisabeth koja od početka karijere preferira priče o snažnim, istodobno slojevitim ženskim likovima.

Tako je u filmu ‘Prekinuta mladost’ glumila shizofreničarku koja spaljuje žrtve, u svih sedam sezona serije ‘Zapadno krilo’ igrala je živahnu predsjednikovu kćer, u seriji ‘Momci s Madisona’ utjelovila je tajnicu Peggy Olson koja radom i talentom postane jedan od direktora. Zlatni globus donijela joj je uloga detektivke u seriji ‘Povrh jezera’, a u hitu ‘Nevidljivi čovjek’, koji se u kinima počeo prikazivati netom prije pandemije, utjelovila je ženu koja bježi od partnera zlostavljača. U najnovijem projektu, biografskoj drami ‘Shirley’, gledamo je u ulozi spisateljice horora Shirley Jackson koja pati od agorafobije.

Izvor: hbo


- Žene mogu biti predivne, mogu imati mane, mogu biti dobre i loše, komplicirane, ali za mene je to samo iskreno pričanje priče. Nije riječ o savršenom pojedincu niti su to moralne lekcije nego iskrene priče o ženama. I time se vodim u karijeri - ističe plavuša rođena u Los Angelesu koja je maštala da će jednog dana biti balerina.
- Godinama sam se intenzivno bavila baletom. Mislila sam da je to smjer kojim želim ići, ali istodobno sam i glumila. Kada sam imala 15 godina, prevagnula je strast prema glumi - objašnjava Elisabeth koja je prvu ulogu ostvarila sa samo šest godina u mini seriji ‘Lucky Chances’.
Unatoč profesionalnom uspjehu, najveću medijsku pozornost dobila je 2019. nakon što je objavljeno da je zaručena za kolegu Toma Cruisea, što je poslije demantirala. Naime, kako je i sama odgajana u duhu scijentološke religije, jer su njezini roditelji sljedbenici te crkve, pojavila se priča da joj je dogovoren brak s Tomom.
- Kada sam vidjela vijest, bila sam zbunjena. Počela sam dobivati poruke tipa: “Nisam znala, zašto mi nisi rekla?” I moji su prijatelji bili zbunjeni, ali uglavnom su se zafrkavali s tim jer su znali da to nije istina - ističe.
Koga doista ljubi, ne želi otkriti. Jedina njezina javnosti poznata veza je ona sa 16 godina starijim kolegom Fredom Armisenom za kojeg se udala 2009., ali razveli su se dvije godine˝poslije.

Najčitanije

Najnovije