Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U SLATKOM IŠČEKIVANJU

ZA STORY.HR Lana Gojak Bajt otkrila spol bebe

Autor Petra Kanić
Autor Petra Kanić

Dok s nestrpljenjem čeka da se ostvari u ulozi majke, glumica nam je otkrila spol prinove

Izvor: Robert Gašpert

Glumica Lana Gojak Bajt i njezin suprug, redatelj Siniša Bajt, na ljeto će postati roditelji. Vesele se novoj ulozi, a 37-godišnja glumica za Story.hr tim je povodom otkrila kako provodi trudničke dane. Osvrnula se i na sve veće pripreme za dolazak bebe, ali i ekskluzivno otkrila kako u njihovu obitelj dolazi djevojčica.

Početkom ožujka otkrili ste sretne vijesti. Sa suprugom Sinišom čekate prinovu. Kako provodite trudničke dane?

Prilično aktivno, dani mi jednostavno prolete. Svako jutro obavezno započinjem fizičkom aktivnosti, a zadnjih dana sam posebno zaokupljena pripremama za dolazak bebe, od prilagođavanja prostora i sitnih preuređivanja po stanu do informiranja o porodu, dojenju, babinju kroz online tečajeve koje sam upisala.

lana gojak bajt Izvor: Instagram

Biste li se složili s onim kako je trudnoća doista 'blaženo stanje'?

Promjene koje prate trudnoću su i u fizičkom i emotivnom smislu zaista jako velike i mijenjaju se iz dana u dan. Jedan je dan blaženo stanje, drugi je totalno s*anje. Vrlo je važna stabilnost i podrška bližnjih jer sve te silne promjene mogu biti poprilično zahtjevne i trudnici i njihovim partnerima. Usprkos tome što se smatram zaista sretnom trudnicom, imala sam i teških dana kada sam se osjećala usamljeno, tužno, prolijevala krokodilske suze i na reklamu za šampon. Gotovo kao da sam se vratila u pubertet samo s dodatkom trbuha koji svakodnevno raste. Trudnoća je svakako vrlo osjetljivo stanje i kao takvo bi je trebala prihvatiti i prigrliti i trudnica i okolina. Svakodnevna mantra mi je 'budi prilagodljiva'.

Koje vas tegobe prate tijekom trudnoće i kako se s njima nosite?

Osim mučnina na samom početku trudnoće nisam imala apsolutno nikakvih tegoba. Ulaskom u treći trimestar počeo je problem sa spavanjem i sindromom nemirnih nogu. Teško zaspem, san mi je lagan i kad se probudim više ne mogu zaspati tako da znam većinu noći provesti budna. Ne odspavam ni popodne, jednostavno ne osjećam umor.

lana gojak bajt Izvor: Instagram

Jeste li počeli kupovati odjeću i uređivati sobicu za bebu? Kako napreduju pripreme?

Zadnjih se dana dosta intenzivno bavimo prilagođavanju životnog prostora za dolazak bebice i lagano već padamo s nogu. U stanu nam trenutno vlada kaos, ali za koji dan ćemo završiti s radovima pa će krenuti slatke brige biranja krevetića, robice i raznih sitnica za bebu.

Jeste li promijenili prehranu za vrijeme trudnoće, postoji li nešto što vam ne odgovara u ovim mjesecima?

Prehrana mi se promijenila ponajviše količinski, ali nisam je mijenjala ni ciljano ni drastično. U početku trudnoće sam imala želju za masnijom i težom hranom, ali otkada je to prošlo hranim se raznoliko i poprilično zdravo. Bez grižnje savjesti si dopuštam razna zadovoljstva pazeći da baš ne pretjeram. Primjerice burek ili pizzu zbog intolerancije na gluten nisam pojela godinama, ali sam si ih u trudnoći s guštom priuštila nekoliko puta i uopće nisam primijetila uobičajene neugodne nuspojave. Usred ciče zime jela sam sladoled svaki dan. Veliki sam ljubitelj slatkog, ali se u ovom periodu jednostavno ne mogu natjerati da ga izbacim iz prehrane.

lana gojak bajt Izvor: Instagram

Inače aktivno trenirate. Nedostaje li vam to sada, jeste li u početku uspijevali odraditi neke laganije vježbe?

Nastavila sam s trčanjem od prvog dana trudnoće do ulaska u treći trimestar. Kako je trbuh sad već poprilično velik trčanje mi je postalo naporno, pa čak i pomalo neugodno tako da sam odlučila da je vrijeme da pauziram na neko vrijeme. I dalje svako jutro radim jogu u kojoj uživam i sigurna sam da bi fizičke tegobe počele kada bih prestala s tjelovježbom. Uz to se trudim svaki dan hodati barem sat vremena.

Je li vaš suprug jako uzbuđen zbog dolaska prinove?

Siniša se jako veseli bebici, priča joj, mazi trbuh, pušta lijepu glazbu, ponajviše klasiku ili neki fini jazz.

lana gojak bajt Izvor: Instagram

Po čemu ćete najviše pamtiti ovu trudnoću? Koliko vam je još vremena ostalo do termina porođaja?

Hmm, ne znam. Vidjet ćemo što će još biti do kraja.. Ako ostane ovako i ako izuzmem sitne tegobe, rekla bih da mi je trudnoća protekla vrlo lagano. Termin je krajem sedmog mjeseca tako da se nadam da ćemo s bebicom uspjeti uloviti nešto babljeg ljeta.

Povezane vijesti

Za kraj, rekli ste kako znate spol bebe, no željeli ste da to ostane tajna. Biste li sada htjeli podijeliti s nama čekate li djevojčicu ili dječaka?

Ja sam odmah znala da nosim djevojčicu, a kasnije su nam to i potvrdili što nas je jako razveselilo.

Jeste li već odabrali ime za bebu?

99 posto jesmo!

Najčitanije

Najnovije