Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nogometna groznica na glazbenoj sceni

Zaprešić boysi s rokerima: 'Nadamo se da ćemo pjevati nogometašima na Euru'

Autor Nikolina Kunić
Autor Nikolina Kunić

Dvije popularne grupe, Zaprešić Boys i Opća Opasnost, snimili su novu navijačku himnu naziva '8 slova'

Izvor: Storypress

Zaprešić Boysi, grupa koja već 15 godina svojim pjesmama obilježava nastupe hrvatske nogometne reprezentacije, su mjesec dana prije Europskog prvenstva objavili novu navijačku himnu. No tvorci hitova 'Srce vatreno', 'Samo je jedno', 'Neopisivo', 'Igraj moja Hrvatska' i drugih ovaj su put udružili snage s rokerima. Pjesmu '8 slova' snimili su s bendom iz Županje, Opća Opasnost, s kojim su 'kliknuli' još 2018. godine kada su se sasvim slučajno sreli na turneji u Australiji. Kako su došli na ideju da zajedno snime pjesmu posvećenu nogometu, za koga navijaju te kako će pratiti utakmice pod maskama samo je dio onoga što su nam Marko Novosel, autor svih tekstova Zaprešić Boysa, i frontmen skupine Opća Opasnost, Pero Galić, otkrili u nastavku…

Do sada ste objavili niz i više nego uspješnih navijačkih himni od kojih je posljednja, 'Igraj moja Hrvatska' postala hit godine, a popularnost je stekla i izvan naših granica, čak i u Australiji. Hoće li novi singl '8 slova' uspjeti nadmašiti taj uspjeh?
Marko: Nismo opterećeni time hoće li pjesma '8 slova' nadmašiti prijašnje hitove, pa tako i onaj 'Igraj moja Hrvatska'. Treba reći da je 'Igraj moja Hrvatska' ipak nešto posebno. Pjesma je to koja je obilježila Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji gdje smo došli do samoga finala. I pjesma je nekako letjela na krilima tog uspjeha, a rekao bih da je vrhunac doživjela na onom spektakularnom dočeku gdje ju je uglas pjevalo stotine tisuća ljudi. Znači, teško će biti i ubuduće bilo koju pjesmu uspoređivati s „Igraj moja Hrvatska“.

Izvor: Storypress

Srce vatreno", "Samo je jedno" i "Neopisivo", „Igraj moja Hrvatska“ – što god ste napisali postalo je hit. Što je presudno da neka pjesma ostavi traga među ljubiteljima nogometa i postane prava navijačka himna?
Marko: Naravno da je tekst najbitniji u kombinaciji s dobrom glazbom. Kada govorimo o tekstu on mora biti iskren i pun emocija. Iz moje perspektive autora teksta to i jesu moje emocije koje dijelim s drugim ljudima. I drago mi je kada ljudi to prepoznaju i mogu se identificirati s tim osjećajima.

Kako ste došli na ideju da ovaj put u cijeli projekt uključite i Opću Opasnost?
Marko: Ideja o suradnji rođena je u Australiji 2018. Kad smo realizirali pjesmu '8 slova' javili smo se dečkima iz Opće Opasnosti i rekli da bismo voljeli da upravo ta pjesma bude snimljena u suradnji s njima. Dečkima se svidjela i pristali su. Ali treba naglasiti da su temelji ove suradnje zapravo prije svega prijateljski, a to je ono najbitnije.

Ovo je prvi put da se neko nogometno prvenstvo igra u takoreći bizarnim uvjetima pandemije. Gdje ćete pratiti utakmice, kako ćete navijati s maskom na licu?
Marko: Vjerujemo i nadamo se da to neće biti slučaj i da će se epidemiološka situacija do prvenstva poboljšati. Čak se još uvijek nadamo da ćemo utakmice hrvatske reprezentacije obilježiti svojim nastupima. Možda je preoptimistično očekivati tako nešto, ali nada je tu.

Izvor: Storypress

Poznato je da su Zaprešić Boysi strastveni navijači i ljubitelji nogometa. Kako vi stojite po tom pitanju?

Pero: Moram priznati da ja nemam neki nogometni klub koji preferiram, ali kada je u pitanju reprezentacija onda, naravno, srce vatreno igra sto na sat. Vjerujem da ne postoji nitko tko u tom trenutku nije do kraja uz našu reprezentaciju i tko nema najveću želju za pobjedom. Dakle, ne zaostajemo mi nimalo za Boysima kada je ovakva situacija u pitanju. Navijanje do usijanja!

Ovaj ćete put navijati s vlastitom pjesmom, no kako ste do sada navijali – koja vam je pjesma Zaprešić Boysa u tom smislu najdraža?
Pero: „Samo je jedno, u mom životu vrijedno, da pustim suzu s oka, jer tebe volim ja“… To je pjesma koju volimo izvoditi i na našim nastupima pa ju onda i koristimo za navijanje kada se igra utakmica. Ali evo sada i ova nova „8 slova“ kojom ćemo biti uz našu reprezentaciju.

Izvor: Storypress

Mnogi to ne znaju no niti vama ovo nije prva navijačka pjesma. Prije tri godine ste povodom 70 godina postojanja NK “Sladorana” sudjelovali u stvaranju nove navijačke pjesme županjskog nogometnog kluba.

Pero: Da. Informacija je točna, radili smo na pjesmi za jedan od dva županjska nogometna kluba, ovaj puta za Radnički, ali smo i još prije nekoliko godina snimili navijačku pjesmu za Graničar, naš drugi nogometni klub. Ne znam koliko je poznato ali Županja je mjesto gdje se igrao prvi nogomet u povijesti naše zemlje. Čak i u povijesti onog drugog sistema tako da naša veza sa nogometom ima dugu povijest.

Čiji broj dresa se nalazi na vašoj navijačkoj majici? Koga ste od reprezentativaca upoznali ili biste voljeli upoznati?
Pero: Sve majice imaju isti broj – 8. Ali nas je sve skupa 11 tako da smo i mi spremni zaigrati našu utakmicu. Nisam imao priliku upoznati još niti jednog našeg reprezentativca, ali vjerujem da će nas ova naša nova pjesma dovesti do susreta i s reprezentacijom.

Nova navijačka himna Zaprešić Boysa i Opće Opasnosti
Izvor: YouTube

Najčitanije

Najnovije