Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

teolog i glumac u lovu na dobre uloge

NORTON. JAMES NORTON Ovaj 'dobar dečko' možda će postati 007

Autor Maja Šitum
Autor Maja Šitum

Glumca Jamesa Nortona trenutačno gledamo u serijama u kojima igra oprečne likove - svećenika u jednoj i razvratnog plemića sklonog ucjenama u drugoj

Izvor: Profimedia

Vraški zgodnoga glumca, kako ga opisuju britanski mediji, Jamesa Nortona trenutačno možemo gledati u dva televizijska projekta. Na HBO-u glumi u seriji ‘Nemoguće’, a na HRT-u se prikazuje četvrta sezona serije ‘Grantchester’ u kojoj je utjelovio svećenika.
- Vikar u selu gdje smo snimali seriju baš se spremao u mirovinu pa me svako malo netko u polušali pitao: “Hoćeš li ti preuzeti njegovo mjesto?” Ne, neću. Taj me posao ne privlači - rekao je 35-godišnji Britanac koji je studirao teologiju i glumu.

A da će ga ovo potonje zaokupiti u životu, znao je još kao dijete kada je u dnevnom boravku izvodio predstave za roditelje. Na pozornici je pak debitirao s pet godina.
- Glumio sam Josipa u božićnoj predstavi i cijelo vrijeme plakao jer nisam vidio mamu u publici - prisjetio se Norton koji je sa 15 godina redovito glumio u predstavama kazališta Stephen Joseph u Maltonu. Nakon srednje škole upisao je teologiju i dobio stipendiju za Nepal i Indiju, gdje je predavao i izvodio predstave u 16 škola. Nakon što se vratio u Englesku posvetio se glumi, a filmski debi imao je u ‘Sve o jednoj djevojci’ 2009. godine. Priznaje da mu je prvih nekoliko sekundi, koliko je u tom filmu proveo ispred kamere, bilo zastrašujuće, ali brzo se opustio i počeo dobivati uloge u raznim projektima. Postao je i jedna od najomraženijih osoba u rodnoj zemlji kada se otkrilo da je psihopatski ubojica u seriji ‘Dolina sreće’.

- Jesam li dobar dečko? Ili zlikovac? Hmmm, mislim da sam ipak pretežno dobar - rekao je.
Uslijedile su serije ‘Grantchester’ i ‘McMafia’ te film ‘Male žene’, a tu je i serija ‘Nemoguće’ zbog koje ima jako zanimljiva ‘sjećanja’.
- Obožavam sjećanja koja su nastala u tuđim glavama. Zahvaljujući liku u ovoj seriji imam mutno sjećanje o tome kakav je osjećaj ući u seks-klub koji vodim. I osjećaj je odličan - rekao je nedavno za GQ glumac koji bi, nagađa se, mogao naslijediti kolegu Daniela Craiga u ulozi Jamesa Bonda.
- Ma to su samo pusta nagađanja - rekao je prije nekoliko tjedana i otkrio što je napravio nakon cijepljenja.
- Otišao sam na put! Moja je djevojka u Americi pa sam se odmah ukrcao u avion - rekao je James koji je posljednje tri godine u sretnoj vezi s kolegicom Imogen Poots s kojom jedva čeka nakon pandemije otići u neki klub i dobro se oznojiti plešući.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije