Billy Porter, američki glumac i pjevač ekstravagantnog modnog stila, u video intervjuu za The Hollywood Reporter, otkrio je da je pozitivan na HIV. Saznao je to još 2007., ali je godinama zbog sramote i straha od diskriminacije krio od svih, čak i od majke.

NAKON 14 GODINA Billy Porter otkrio da ima HIV, bolest tajio i mami
Profimedia 

 'Pokušavao sam imati život i karijeru te nisam bio siguran mogu li ako pogrešni ljudi za to saznaju. To bi bio samo još jedan način da me diskriminiraju u ionako diskriminatornoj profesiji. Biti HIV pozitivan, u mjestu iz kojeg dolazim i s obzirom na odrastanje u Pentekostnoj crkvi s vrlo religioznom obitelji, Božja je kazna. Sklopio sam sa sobom pakt da ću majku pustiti da umre prije nego što javno kažem. To sam čekao, iskreno', rekao je 51-godišnjak. Ove je godine ipak dijagnozu priznao i svojoj majci koja mu je, kako otkriva, rekla da ga voli bez obzira na sve. 

 Otkrio je i da mu je 2007. bila najgora godina u životu, osim HIV-a, dijagnosticirali su mu i dijabetes te je potpisao papire o bankrotu. Tragedije ipak nisu stale na put njegovom uspjehu - prije dvije godine postao je prvi afroamerički gay glumac koji je izborio najvažnije američko televizijsko priznanje, nagradu Emmy za glumu u seriji 'Pose'.