Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OTVORILA DUŠU

Potresna ispovijest nizozemske kraljice: 'Nismo joj mogli pomoći'

Autor Tonia Malić
Autor Tonia Malić

Njezina sestra pronađena je mrtva u apartmanu u Buenos Airesu. Policijska i medicinska istraga utvrdila su kako je članica kraljevske obitelji izvršila samoubojstvo

Izvor: Profimedia

Nizozemska kraljica Maxima nedavno je proslavila 50. rođendan, a tim povodom dala je ekskluzivni intervju i ispričala detalje iz svog života o kojima nikada ranije nije pričala. Gostovala je na nacionalnoj televiziji, a koliko je javnost bila zainteresirana za njezinu životnu priču govori i podatak da je emisiju pratilo 3.2 milijuna ljudi diljem svijeta.

Izvor: Profimedia

Najpotresniji dio svakako je bio kada se pokrenula priča o njezinoj pokojnoj sestri Ines. Naime, tada 33-godišnjakinja pronađena je mrtva u apartmanu u Buenos Airesu. Policijska i medicinska istraga utvrdila su kako je članica kraljevske obitelji izvršila samoubojstvo.

Izvor: Profimedia

'Kada osoba počini samoubojstvo, kod onih koji ostaju ne javljaju se samo tuga i frustracija, već i strah, ali i sram. Puno više toga je u igri i komplicira više nego 'normalna' smrt', otkrila je Maxima i dodala kako mlađu sestru pamti po najljepšim trenutcima i s osmijehom na licu. Javno je apelirala i na pomoć svim ljudima koji imaju mentalne bolesti. Važno je, kaže, reagirati na vrijeme. 

Povezane vijesti

'Trudili smo se biti tu za nju i usmjeravati je najbolje što smo mogli, no stvarnost je takva da mi nismo profesionalci. Posljednjih sedam ili osam godina njezina života nisu bile dobre, no mi jednostavno nismo znali kako bismo joj pomogli. Patila je od depresije i poremećaja ličnosti, vjerovala da je samoubojstvo jedini način da se spasi, iako je bila nevjerojatno talentirana, no jednostavno to nije vidjela', rekla je kraljica koja je nakon velikog obiteljskog gubitka odlučila biti podrška svim ljudima koji se nalaze u sličnoj situaciji. 

Najčitanije

Najnovije