Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK!

Maradona je ubijen? Sedam medicinskih stručnjaka pod istragom za ubojstvo

Autor Nika Romek
Autor Nika Romek

Najnovije informacije zgrozile javnost

Izvor: Profimedia

Krajem prošlog studenog napustio nas je legendarni nogometaš Diego Maradona. Njegova iznenadna smrt mnoge je šokirala, zbog čega se o cijelom slučaju i dalje govori. Prema tadašnjim informacijama iz Argentine, od kuda i dolazi Maradona, 60-godišnjak je neposredno prije smrti uzeo koktel lijekova, koji su navodno jako naštetili njegovom srcu, koje mu je ubrzo otkazalo. Sada su se javile nove informacije, koje bi dodatno mogle šokirati sve ljubitelje nogometa. Sumnja se da je Diego ubijen, a da su krivci sedmero medicinskih stručnjaka. 

Tužiteljstvo u San Isidru u Argentini, koje je otvorilo istragu o smrti argentinske legende, zatražilo je od suca da tim optuženih osoba ne smije napustiti zemlju. Ako budu proglašeni krivima, optuženi bi mogli dobiti od osam do 25 godina zatvora. Podsjetimo, Maradona je umro u dobi od 60 godina, 25. studenog 2020. godine, od zatajenja srca, dva tjedna nakon operativnog zahvata na mozgu.

Leopoldo Luque, neurokirurg koji je obavio uspješnu operaciju mozga na Maradoni, i psihijatrica Agustina Cosachov, koja je liječila bivšu zvijezdu Napolija, među sedam su optuženih. Njih su dvoje poricali bilo kakva nedjela. Ono zbog čega je istraga i započela su privatni razgovori između liječnika i ljudi koji su radili s Maradonom, koji su procurili u javnost. Razgovor je ukazivao na to da se o Maradoni nije brinulo kako treba. 

Maradonina obitelj zatražila je pravdu, a Luquea smatraju među odgovornima za njegovu smrt. Tužiteljstvo je imenovalo liječničku komisiju koja će utvrditi postoje li dokazi o ubojstvu. Odbor je u izvješću otkrio da je medicinski tim koji je brinuo o Maradoni prije njegove smrti djelovao na 'neprimjeren, manjkav i nepromišljen način' i prepustio ga samom sebi. Među optuženima su i dvije medicinske sestre, koordinator medicinskih sestara, liječnik i psiholog.

Povezane vijesti

Podsjetimo, Maradonina obdukcija utvrdila je da je Maradona umro u snu od akutnog plućnog edema, nakupina tekućine u plućima te kongestivnog zatajenja srca. Izvješće o toksikologiji nije otkrilo alkohol ili ilegalne tvari, ali su bili prisutni psihotropni lijekovi koji se koriste za liječenje anksioznosti i depresije. Optuženi će početi svjedočiti od 31. svibnja.

Najčitanije

Najnovije