Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVA RUNDA 100 KAMENICA

Nakon štuke u šlagu, Josipa Lisac pohvalila se još jednom delicijom

Autor Karmen Miletić
Autor Karmen Miletić

Pjevačica se u videu prisjetila romantičnih trenutaka u Istri

Izvor: Saša Šekoranja

Iako je prošlo 30 godina od smrti legendarnog glazbenika Karla Metikoša, pjevačica Josipa Lisac se na društvenim mrežama i koncertima često prisjeća zajedničkih trenutaka. Tako je u videu objavljenom na Instagramu otkrila da Limski zaljev, ili kako ga neki nazivaju, Limski kanal koji se nalazi nedaleko od Rovinja, krije brojne tajne o njihovoj velikoj ljubavi. 

'Tu smo dolazili sedamdesetih, sjećam se dobro. Karlo bi iznajmio barku. Ponekad nas je bilo dvoje, ponekad smo bili u društvu... I onda bismo plutali. Karlo bi se nauživao svog tog putovanja, a glavni cilj nam je bio doći u restoran na kamenice. Prva runda je bila 100 komada: 50 meni, 50 njemu. Bili smo sretni! Ja bih se malo uplašila kad bi se zaljuljao brod. Sjećam se da je jednom napravio nekakvu stolicu da bih se osjećala sigurnije - a ono što je ostalo i preostalo, to neću reći', ispričala je pjevačica. 

Fakin i diva, kako ih mnogi nazivaju, imali su jednu od najvećih ljubavnih priča hrvatske glazbene scene. Upoznali su se 1971. na nastupu u Petrinji. Bila je to ljubav na prvi pogled. Karla su očarale vokalne sposobnosti tada 21-godišnje Josipe pa je napisao gotovo sve pjesme za njen prvi studijski album Dnevnik jedne ljubavi iz 1973. godine. 

'Moram iskreno reći da je Karlo Metikoš stvorio Josipu Lisac svojom podrškom, ljubavi i vizijom, napravio je sve da idem dalje, dalje, dalje... Nikada nismo razgovarali onako monstruozno kako ja danas čujem ljude da razgovaraju. Nikada nismo jedno drugome opsovali ili zalupili vratima. Što smo si imali reći, rekli bismo si odmah, nismo to ostavljali za kasnije. Sve smo rješavali razgovorom. Kad bi netko od nas bio indisponiran ili pod stresom, drugi bi ga dizao, tako smo se izmjenjivali i funkcionirali', rekla je svojedobno Josipa. 

Povezane vijesti

Karlo Metikoš preminuo je prerano, u 51. godini, a ljubav ovog para i dalje živi, ponajviše kroz pjesme 'O jednoj mladosti', 'Kao stranac' i 'Sreća'... U Karlovu čast, Josipa je ove veljače na Valentinovo izvela virtualni koncert, a u sklopu projekta 'Jer svirati se mora' nastupila je i u Slavonskom Brodu. Glazbena diva najavljuje dolazak i u Pulu 3. srpnja. 

Najčitanije

Najnovije