Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA STORY.HR USUSRET PORINU

Iva Šulentić: 'Ja sam mirnija i više cijenim jednostavan život'

Autor Nika Romek
Autor Nika Romek

Pandemija koronavirusa je ostavila trag, ali glazba se vraća u velikom stilu!

Izvor: Dražen Kokorić

Još je nekoliko dana preostalo do dodjele najvažnije glazbene nagrade u Hrvatskoj - Porina. Autor statue Ivica Propadalo želio je neko posebno obilježje koje će podsjećati na dane glazbene šutnje. Dokaz je to da se glazba vraća na velika vrata, a tijekom dodjele Porina u subotu 05. lipnja čeka nas prava poslastica hrvatske glazbe. Kao i godinama do sada, voditeljsku palicu drže Iva Šulentić i Ivan Vukušić. Ova uloga samo je jedan od dokaza da Iva dominira malim ekranima već dugi niz godina. Kolika joj je to čast i kako teku pripreme za ovogodišnju dodjelu nagrada, simpatična Iva je otkrila za Story.hr

Još jednom ćemo Vas s Ivanom gledati na dodjeli Porina. Koliko Vam znači ova uloga?

Svakako mi mnogo znači! Riječ je o našoj najprestižnijoj glazbenoj nagradi i osim što je čast biti na toj pozornici, divan je osjećaj vidjeti poznata lica u publici čije pjesme pjevamo kroz godine, a onda ih nagraditi još i velikim pljeskom kada osvoje nagradu.

Zbog svega što nas je snašlo, dodjela će se održati u Zagrebu na otvorenom. Postoje li još neke posebnosti koje nas čekaju?

Gledajte nas pa ćete vidjeti. 

Nedostajali su mi svi oblici masovnije socijalizacije, grljenja, plesanja, pogled na pozornicu, rasvjetu i glasan zvuk

Svake godine izgleda besprijekorno. Znate li već sada što ćete odjenuti? Kako izgledaju te beauty i fashion pripreme - otkrijete nam neke detalje.

I ove je godine za styling zadužena Nataša Svekler, kojoj se nakon 25 godina suradnje u ruke prepuštam i zatvorenih očiju, koliko joj vjerujem. Pripremile smo nešto prigodno situaciji, okolnostima i svečanosti. Jako se veselim!

Sjećate li se možda nekog gafa s Porina?

Iskreno, ne. Uvijek se izuzetno dobro pripremimo i djelujemo kao ekipa, ako se i dogodi štogod nepredviđeno, uskačemo jedni drugima i gaf nikada nije primijećen kao gaf. Male tajne velikih majstora. 

Imate li Vama najdraži look s Porina?

Svakako haljina-skulptura Matije Čopa koja je u posebnom paketu stigla iz Londona samo za Porin, a koju je Nataša odabrala i iskombinirala uz čizmice na vrtoglavo visoku petu. Drugačije i za pamćenje!

Iako niste direktno povezani s glazbom, kako ste se Vi nosili cijelo ovo vrijeme s danima glazbene šutnje? Jesu li Vam nedostajali koncerti?

Naravno da jesu, nedostajali su mi svi oblici masovnije socijalizacije, grljenja, plesanja, pogled na pozornicu, rasvjetu i glasan zvuk! Navikne se čovjek na štošta, no neopisivo mi je drago što se sve bliži kraju. Glazba je, doduše, možda, nikad više bila u mom životu jer je bila sa mnom u gotovo svakom trenutku i mnogo sam je nove otkrila. I - doista liječi! A ne zaboravimo i da smo ‘najdrugačiji’ Porin ipak i održali prošle godine, usred lockdowna.

Na čiji biste koncert prvi otišli da možete?

The Weeknd i Anderson Paak mi prvi padaju na pamet. Pleše mi se, silno!

Mnogima je, barem kako sam do sada uvidjela, upravo glazba bila svojevrsni spas u ovo izazovno vrijeme. Što Vi slušate u slobodno vrijeme?

Ono što smatram dobrom glazbom, bilo domaćom ili stranom. Konstantno otkrivam novu i zaljubljenica sam u streaming servise i njihove algoritme koji me svako malo ‘pomaze’ nečim novim, budućim najdražim. A najdraže ovisi o dobu dana, mjeseca, godine i hormonima... :)

Povezane vijesti

Nažalost, svima nam se život promijenio. Gdje, u svome životu, uviđate najviše promjena? Jeste li se Vi kao osoba promijenili?

Apsolutno. Utopijski se još uvijek nadam da se čovječanstvu dogodio reset. Ja sam mirnija, više cijenim male stvari i jednostavan život. Ne treba nam puno, trebaju nam dragi ljudi i sunce u kojem uživamo ZDRAVI.

Kako ste uopće provodili slobodno vrijeme tijekom ove izazovne godine? Je li to ostavilo neke posljedice na Vama?

Za posljedice ćemo još vidjeti. Intenzivnije sam se počela baviti sportom i, općenito, sobom. Težak, ali dugoročno itekako isplativ rad koji bih poželjela svakome. Dobre ću navike zadržati i zbog toga biti zahvalna minulom periodu kojeg zbog svega ostalog što prije želim zaboraviti. Sada glave gore i punim plućima naprijed!

Najčitanije

Najnovije