Na estradi je od svoje 15. godine i od tada nije prestala osvajati osmijehom, mladenačkom energijom, kvalitetnim glasom i pop pjesmama s cijelom paletom emocija. Franka Batelić posljednjih godinu dana vrijedno radi na novom studijskom albumu u kojem će, kako nam je najavila, biti glazbenog eklekticizma, igre i novih suradnji, a sve nam to jedva čeka predstaviti. Ova mlada i zgodna mama sinčića Viktora, kojeg je dobila u braku s proslavljenim nogometašem Vedranom Ćorlukom, govorila nam je i o čarima roditeljstva, novoj obiteljskoj kući na Britancu, otkrila kakav je Vedran tata, tko je veće zlopamtilo od njih dvoje, ali i čemu se silno veseli.

Story: Nedavno ste objavili novu pjesmu ‘Bolji ljudi’. Znakovitog je naslova, na koga se sve odnosi?

Himnična, snažna, a opet nježna pjesma ‘Bolji ljudi’ svojevrstan je putokaz svima da su teška vremena i izazovi stavljeni pred nas prilika za učenje. Treba shvatiti da je za sreću potrebno malo te da iz svake nevolje trebamo izvući pouku i nastaviti dalje kao bolji ljudi.

Story: Tu je i nova pjesma ‘Preživjet ću’. Kako je ona nastala? S kim ste surađivali?

Da samo znate koliko sam sretna zbog izlaska pjesme ‘Preživjet ću’! Ona nekako označava novu mene, zreliju, konkretniju i jasniju. Usudit ću se reći da je iz mene izvukla neke nove osobine za koje nisam ni znala da ih imam. Radio ju je Darko Dimitrov, jedan od najjačih glazbenih producenata u regiji, a zaslužan je i za produkciju eurovizijske pjesme ‘Loco Loco’ srpske ženske grupe Hurricane. Pjesma je produkcijski moderna i drukčija, s Darkovim viđenjem kako bi plesni ritam 80‑ih zvučao danas. Snimali smo je u Darkovu studiju u Skoplju, a spot na nekoliko lokacija u Beogradu u najžešćem valu korone. Moram priznati da nije bilo lako ni putovati ni organizirati snimanja tijekom zatvaranja zbog pandemije. Videospot je izišao u ponedjeljak i zaista sam ponosna zbog komentare.

Story: Pandemijska je godina okrenula svijet naglavačke. Kako ste je proživjeli? Jeste li promijenili neka svoja uvjerenja?

Apsolutno! Mislim da je svima ovo razdoblje bilo svojevrsna katarza, odnosno čišćenje od nepotrebnog i približavanje sebi, svojoj obitelji i onome što je važno. Početkom prošle godine postala sam majka tako da sam fokus preusmjerila na sinčića pa je meni najveću i najljepšu promjenu ipak donio on. Mislim da ćemo svi tek kada se situacija vrati u normalu shvatiti koliko smo se promijenili i jesmo li bolji. Ali jedno je sigurno, više ništa nećemo uzimati zdravo za gotovo.

Cijeli intervju s Frankom pročitajte u novom broju magazina Story koji je u prodaji od srijede, 2. lipnja 2021. godine

Franka: 'Viktor mi je donio najveću i najljepšu promjenu'
Story