Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PONOVNO MORA U BAROKOMORU

Nikolina Ristović i kćer Una i dalje trpe posljedice trovanja plinom

Autor Karmen Miletić
Autor Karmen Miletić

Pretrage su pokazale promjene na mozgu...

Izvor: Instagram

Poznata voditeljica, 48-godišnja Nikolina Ristović i njezina 6-godišnja kći Una prije četiri mjeseca otrovale su se ugljičnim monoksidom u stanu u Zagrebu. Djevojčica je već zaspala, a Nikolina je počela gubiti svijest. Da njen suprug Vidoje, koji je tada bio u Beogradu, nije u telefonskom razgovoru shvatio ozbiljnost situacije i brzo pozvao pomoć, večer bi završila kobno. Na sreću, majka i kćer na vrijeme su završile na Hitnoj pomoći, ali posljedice trovanja, tvrdi Nikolina, osjećaju i dalje. Za Jutarnji.hr voditeljica je rekla kako bi bilo bolje da su je te večeri odmah uputili u barokomoru (medicinski uređaj koji omogućava udisanje čistog medicinskog kisika pod povišenim tlakom) jer ovako je ležala na hitnoj 40-ak sati i oštećenja su veća.

Objasnila je da je 30 dana zaredom išla na terapiju u barokomoru po sat i pol vremena u bolnicu u Dubravi. Sada bi terapiju morala ponoviti. Kći Una bila je lakše otrovana, ali i ona ima promjene na EEG-u mozga, objasnila je Nikolina za Jutarnji.hr.

Otkrila je da i dalje postoji opasnost od plućne embolije, zbog koje je već jednom završila na Hitnoj, a posljedice se osjećaju, kao i kod moždanog udara, i do godinu dana kasnije. Sada se bori s izmaglicama i smetnjama u kratkoročnoj memoriji. 

Povezane vijesti

Nedugo nakon incidenta u veljači, Nikolina je izjavila da pretpostavlja kako je problem nastao zbog sanacije koja je bila u tijeku na njezinoj zgradi nakon potresa i svima sugerirala da kod kuće ugrade detektor plina. Javio joj se čovjek kojem je tim apelom spasila život - ugradio je detektor i ubrzo nakon toga plin je procurio. 

Najčitanije

Najnovije