Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

o suradnji s Momčilom Otaševićem

VLADIMIR POSAVEC TUŠEK 'Složio sam mozaik za priču o superheroju'

Autor Antonija Nazor
Autor Antonija Nazor

Glumac i redatelj priznaje da je bio u sukobu sa sobom dok je radio na novoj predstavi ‘Tesla - prilagođavanje anđela’, a ovoga genija želi predstaviti novoj, mlađoj publici

Izvor: Goran Čižmešija

Glumac Vladimir Posavec Tušek govori o novoj predstavi ‘Tesla - prilagođavanje anđela’ u kojoj glumi i koju je režirao. U međusobnoj igri s Momčilom Otaševićem, koji igra tajanstvenog novinara Smitha, donosi slikovitiji pogled na život genijalnog znanstvenika, od odnosa prema glazbi i znanosti do onoga prema seksualnosti, duhovnosti, mistici, materiji, energiji, svjetlosti, elektricitetu...

Story: Kažete da se u ovoj predstavi više bavite Nikolom, a manje Teslom?
Da, namjera mi je bila predstaviti čovjeka - Nikolu sa svim ljudskim slabostima, strahovima, manama i vrlinama. Prikazati njegov unutarnji život, njegov duh. Njegovu duhovnu borbu sa sobom, svijetom i demonima.

Story: Zna li se pouzdano kakav je bio privatno jedan od najvećih genija?
Ne znam odgovor na to pitanje, ali pokušao sam složiti svoj mozaik koji bi mi poslužio za priču o superheroju, prvom čovjeku koji je stvorio munju. I priču i lik gradio sam vođen idejom da ga tako predstavim novoj, mlađoj publici.

Story: Kako ste se pripremali za ulogu?
U glumačkom smislu pripremao sam se kao i za svaku drugu ulogu, bez opterećenja Teslom kao dijelom povijesti. Tim dijelom bavio se redatelj i često smo bili u sukobu. Nikola i ja protiv redatelja.

Izvor: Story Press

Story: Zbog čega ga osobito poštujete?
Sada ga mnogo bolje poznajem jer sam se bavio ovom temom posljednjih godinu dana. Bio je ozbiljan jedi vitez. Najviše ga poštujem zbog odricanja. Od­rekao se mnogih stvari i potreba koje čovjek ima.

Story: S vama glumi i Momčilo Otašević. Kakva je suradnja?
S Momom sam već surađivao na televizijskim projektima i odlično se poznajemo, ali kazalište je drugi medij, drukčiji proces. Jako se dobro razumijemo i razmišljamo na gotovo isti način, što je u ovakvoj predstavi najvažnije. Baš uživamo.

Story: Ima li u predstavi nešto povezano s ovim našim neizvjesnim vremenima pandemije?
Predstava je i nastala kao upozorenje. Ušli smo u pogrešan vlak i sada su sve postaje pogrešne.Trebalo je krenuti za Nikolom. Potrebno je buđenje.

Povezane vijesti

Story: Gdje ćete sve gostovati?
Zasad znamo da ćemo 11. lipnja igrati u Splitu, 15. lipnja u Lisinskom, a onda nas čekaju Osijek, Karlovac, ponovno Split, Tivat... Na jesen se vraćamo na scenu Kulturno-informativnog centra Zagreb, gdje je predstava i postavljena, čemu se jako radujemo jer će tu imati svoj uobičajeni ‘život’. Organizirati ćemo i niz gostovanja u regiji.

Najčitanije

Najnovije