Malena Lilibet Lili Diana Mountbatten-Windsor, kći 39-godišnje vojvotkinje Meghan Markle i 36-godišnjeg princa Harryja rođena početkom lipnja, uvelike je razveselila roditelje koji već imaju dvogodišnjeg sina Archieja. Lili je rođena u Americi, daleko od ostalih članova kraljevske obitelji, ali Harry je osjećao enormnu potrebu da se predivnom viješću pohvali svojim najbližima. Prije nego je javio kraljici Elizabeti II., ocu, princu Charlesu i bratu, princu Williamu, Harry je navodno o rođenju Lilibet najprije izvijestio vojvotkinju od Cambridgea, Kate Middleton.

Kate Middleton, princ William i princ Harry
Profimedia 

Braća su, poznato je, već dugo u lošim odnosima, a čini se kako se odnos među njima neće tako lako popraviti. S druge strane, princ Harry izgleda da ima dobre odnose s Kate, koja je bila i 'tampon zona' među braćom na pogrebu princa Philipa. Odmah nakon što je objavljena sretna vijest o rođenju Lilibet Diane, princ William i Kate objavili su na Instagramu čestitku u kojoj su poručili kako ih je sve obradovala vijest o dolasku bebe Lili. Odnos Kate i Harryja navodno je puno dublji nego što se pretpostavljalo. Čak ju je Harry, kada se princ William zaručio s Kate, prozvao 'velikom sestrom koju nikada nije imao'. Također, postoje indicije da je vojvotkinja od Cambridgea imala presudnu ulogu u odnosu princa Harryja s Meghan Markle. Prije nego što je zatražio da se uda za njega, 36-godišnjak je navodno prvo zatražio Katein savjet i odobrenje. 'Harry i Kate su vrlo bliski, ona mu je bila poput mentora i trebao je njezinu potvrdu za ono što radi.

Meghan Markle i princ Harry
Profimedia 

Inače, britanski mediji prenose kako je vojvotkinja Meghan Markle kontaktirala svoju šogoricu Kate Middleton, jer joj je to jedina šansa da izgladi odnose s kraljevskom obitelji. 'Meghan je kontaktirala Kate jer zna da joj je ona jedina nada da popravi situaciju. Želi ju pridobiti na svoju stranu', rekao je upućeni izvor za strane medije. Dodao je kako Kate misli da bi se ipak možda trebala kloniti tih tajnih razgovora jer se boji da se kasnije to ne upotrijebi protiv nje. No želi biti uljudna, pogotovo nakon što je vidjela koliko su Meghan i Harry nanijeli boli princu Williamu, Charlesu i kraljici Elizabeti. 'Ona samo želi da jednom zauvijek prestanu s javnim ispadima', dodao je izvor.