Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA STORY.HR

Mladi istarski glazbenik: 'Pjevanje i boks nije mi teško usklađivati'

Autor Petra Kanić
Autor Petra Kanić

Osim što se bavi glazbom i sportom, Valerio radi u obiteljskoj agenciji za nekretnine. Kaže da mu ništa nije teško te sve uspijeva uskladiti

Izvor: Facebook

Mladi istarski glazbenik Valerio Ricchiuto hrabro gradi svoju karijeru. Odmalena mu je glazba velika strast, a nedavno je udružio snage s klapom Motovun. Predstavili su pjesmu 'Trebam oči tvoje', zbog čega je Valerio jako ponosan. U razgovoru za Story.hr otkrio je kako je došlo do te suradnje, koji su mu daljnji planovi te se ovaj svestrani glazbenik osvrnuo i na svoju ljubav prema sportu. Bavi se boksom, što mu je sada više poput rekreacije. Veliku pozornost posvećuje stvaranju pjesama i nadolazećim koncertima. 

'Prije sam bio klapski pjevač, no moja klapa sada više ne postoji. Prije dvije godine otisnuo sam se u solo vode. Klapa Motovun i ja smo dobri poznanici, zajedno smo bili na brojnim susretima, nastupali na festivalima i natjecanjima. Kada mi je Bruno Krajcar uglazbio pjesmu, poslao sam im je i pitao jesu li zainteresirani za suradnju. Oni su pristali i zajedno smo snimili. Ispalo je bolje no što smo zamislili', ispričao nam je ponosno Valerio. 

U posljednje dvije godine objavio je osam singlova i dueta, a najavio je kako njegova publika uskoro može očekivati iznenađenje. 'Snimit ću duet s jednim iskusnim, poznatim pjevačem, ali još ne smijem otkriti o kome je riječ', rekao je glazbenik koji nadolazeće ljeto namjerava provesti radno. Sudjelovat će na Marco Polo festu na Korčuli, a pred njim je i nastup na Melodijama Istre i Kvarnera. 'Nisam puno nastupao zbog korone. Mi glazbenici više smo radili na sebi i pisanju pjesama, a sada ćemo probati što više nastupati na festivalima', kaže Valerio. 

Unatoč nadolazećim nastupima, ovaj Istrijan neće zanemariti ljubav prema sportu. Nekad se aktivno bavio boksom, bio na mečevima, a danas mu je sve više rekreativno. 'Oduvijek sam u sportu, osim boksa ranije sam trenirao i rukomet te sam igrao tenis. Oduvijek sam se vidio i u jednom i u drugom, volim sve sportove i više stilova glazbe. Sada mi je onako kako sam zamišljao da bude. Nije mi teško usklađivati jedno s drugim, jer se uvijek nađe vremena za ono što se voli', ispričao je.

Povezane vijesti

Osim što se bavi glazbom i sportom, Valerio radi u obiteljskoj agenciji za nekretnine. Kaže da mu ništa nije teško te sve uspijeva uskladiti. Posvećen je poslu pa nam priznaje kako trenutačno o ljubavnom životu ne razmišlja. 'Sada sam solo, super mi je. Nemam na vidiku ništa što se toga tiče', zaključio je.

Izbor Urednika

Royals