Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOSPODARICA KULTA NXIVM

Glumica dobila tri godine zatvora zbog rada u seksualnom kultu

Autor Nika Romek
Autor Nika Romek

Priznala je krivnju

Izvor: Profimedia

Allison Mack, hollywoodska glumica koja se proslavila ulogom u seriji o mladom Supermanu 'Smallville', priznala je krivnju. Kako javljaju američki mediji, priznala je da je sudjelovala zbog rada u seksualnom kultu NXIVM i dobila tri godine zatvora. Riječ je o kultu sa sjedištem u New Yorku u kojem su žene žigosane i naređeno im je da imaju spolne odnose s vođom kulta. 

Američki okružni sudac Nicholas Garaufis izrekao je presudu u Brooklynu, nakon što je Mack priznala krivicu za iznudu i zavjeru. Očekuje se da će kaznu početi služiti 29. rujna. Prije nego što je osuđena, Mack se kroz suze ispričala svojim žrtvama i svojoj obitelji, rekavši da su njezini postupci bili 'nasilni, gnusni i protuzakoniti'. Uz to, rekla je da se odrekla čelnika spomenutog kulta, Keitha Ranierea, koji je prošle godine osuđen na 120 godina zatvora zbog trgovine seksualnim robljem i drugih zločina.

allison mack Izvor: Profimedia

Podsjetimo, ranije je otkrila kako je njena zadaća u sekti bila da prisili žene da udovolje bizarnim i uglavnom seksualnim zahtjevima vođe sekte, jedinog muškarca u sekti, jer je, navodno, bila njegova desna ruka. Allison se sekti pridružila prije 11 godina zbog potrebe da 'pronađe svrhu u životu' budući da je NXIVM predstavljen kao grupa za samopomoć ženama koje se žele osnažiti.

Ukoliko bi odbile seks, robinje su držali zaključane u sobi i po dvije godine. Žene koje bi regrutirale nove žrtve sekta je zvala 'robovi', no kada bi uspjele dovesti novu članicu u redove napredovale bi u hijerarhiji i postale 'gospodarice'. Iako se prvobitno izjasnila da nije kriva, spremna je odslužiti svoju kaznu, za koju se navodilo da bi mogla biti i do 40 godina.

Povezane vijesti

Izbor Urednika

Royals