Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EKSKLUZIVNO Indira Levak i Boris Đurđević: 'Zajedno krećemo u nove pobjede'

Samo u novom broju magazina Story

 Izvor: Robert Gašpert

Neke su veze jednostavno neraskidive! Pogotovo kad ih povezuju dva desetljeća prisne, plodne i kreativne suradnje, privatnog druženja i odrastanja u burnim estradnim vodama. To se svakako odnosi na karizmatičnu Indiru Levak i skladatelja, producenta i aranžera Borisa Đurđevića iza kojih su brojni hitovi. Ove dvije sentimentalne slavonske duše nakon razlaza 2017., kad je Indira napustila Coloniju, opet su pronašle zajednički jezik. Ekskluzivno za Story ispričali su nam sve o pomirenju koje su zapečatili fotografijama snimljenim u vruće zagrebačko poslijepodne. A ovako je izgledalo kad je Indira došla na snimanje nakon treninga. Najprije je iz torbe izvadila crvenu haljinu i naglas razmišljala kako se možda trebala dogovoriti s Borisom o modnoj usklađenosti. Na to ulazi Đurđević, i to u crno-bijeloj kombinaciji s crvenim, upečatljivim satom. Ni drugi styling nisu dogovarali, no opet se poklopilo da su se oboje odlučili za ljubičastu boju. Te podudarnosti i nisu puka slučajnost jer govore o njihovoj dubokoj povezanosti koja je nadišla sve nesporazume i prepirke. Divna je to priča o lijepom nastavku suradnje, ali kao dva zasebna projekta koja su dio istog tima. O ovom pomirenju zasigurno će pričati cijela regija.

Story: Kad je 2017. kao bomba odjeknula vijest da Indira napušta Coloniju, vaša publika bila je šokirana i razočarana, što se moglo pročitati na društvenim mrežama. Međutim, mnogi će se razveseliti kad doznaju da Indira i Boris ponovno surađuju. Kako je uopće došlo do toga? Jer ipak je bilo izjava da ste se konačno razišli, a spominjali su se i sudovi...

Indira: Bili smo jedan od najdugovječnijih bendova na ovim prostorima, s puno hitova uz koje su stasale generacije. Životne prilike, pa i neki novi trendovi na glazbenoj sceni, utjecali su na nas da pokušamo surađivati i s drugima. Tako je Boris počeo raditi s Ivanom, a ja s drugim autorima na moja dva samostalna albuma. Ostvarila sam se i kao autorica većine tekstova koje danas pjevam. Jednostavno su nas tako vodile zvijezde. Iz današnje perspektive mislim da nam je stanka itekako dobro došla. Malo smo se odmorili od glazbene rutine i sad puni žara idemo pokazati gdje nam je mjesto pod ovim glazbenim nebom. Veselim se toj autorskoj suradnji i tome što ćemo ubrzati puls starim, ali i novim fanovima. Važno je naglasiti da i dalje karijeru nastavljam graditi samostalno. Do obnove suradnje došlo je nekako spontano, nevidljive sile su nas spojile, neka nostalgija, stare uspomene.

Boris: Prirodno smo se razišli i prirodno smo se ponovno spojili. Surađivali smo više od 20 godina i potpuno je u redu da nakon toliko godina dođe do kreativnog zasićenja. Imali smo kreativnu stanku nekoliko godina, što nam je, vjerujem, oboma dobro došlo, jer smo sad svježi, puni novih ideja, baš kao nekada. Indira se etablirala kao solo izvođač, Colonia s Iva­nom Lovrić također, veselim se radu na oba projekta. Mediji su od toga napravili bombu, a mi ćemo im pripremiti bombe od pjesama!

Story: Kako je izgledalo kada ste ponovno popili kavu i razgovarali o pjesmama?

Boris: Ništa kava, samo rakija. Razgovarali smo satima u mom studiju, razmatrali sve opcije, bacali ideje i onda otišli kući ljuljajući se od šljivovice! Odmah smo se dogovorili da nije u redu što smo ispraznili hladnjak od alkohola, ali da je sasvim u redu da ponovno surađujemo, jer ipak se poznajemo najbolje.

Indira: Da, tako je! Bilo je: “Halo, konobar”. I nakon nekoliko ‘duplih kava’, shvatili smo da nam nema druge nego da odemo u studio i napravimo pjesmu koja će razveseliti publiku. Boris je kao Geppetto - našim pjesmama dao je tijelo, a ja dušu, kao vila. Zajedno smo stvarali temelje svega što danas jesmo u svijetu glazbe.

Ekskluzivni intervju s Indirom i Borisom pročitajte u novom broju magazina Story koji je u prodaji od srijede, 7. srpnja 2021. godine. Također, uz novi broj potražite i paket rasprodaje kolekcije dizajnerskih artikala po cijeni od 39,90 kuna!

 Izvor: AMZ

Magazin

Royals