Sjećate li se imena Nikola Nemešević Nemeš? Za neke samo reality zvijezda, za druge odličan glazbenik, a za one koji ga znaju - jednostavno Nemeš. S obzirom na to da se Big Brother 2011. godine svakodnevno pratio i u Hrvatskoj, vjerujemo da ste za ovo ime čuli. Kako i sam kaže, ne smeta ga što ga neki povezuju isključivo s reality showom, ali ističe da je pred njim odlična godina u kojoj će se za njega sigurno čuti. Krajem ljeta ga očekuje veliki preokret u karijeri - izlazi novi album za koji kaže da je čudo. Kako bismo saznali gdje je trenutno i što radi, razgovarali smo s Nemešom, a ovaj je markantni Beograđanin je za Story.hr otkrio kako će mu izgledati ovo ljeto, što to novo sprema za svoju publiku, ali i kako je na njega utjecala pandemija.

Hrvatska Vas javnost nije dugo vidjela/čula. Kako ste?

Nikad bolje! Ako ostavimo pandemiju po strani, imao sam jako zanimljivu i ispunjenu godinu punu novih projekata. Možda sam malo i previše zagrizao, pa se sada trudim oporaviti a onda u nove radne pobjede.

Kako izgleda Nemešov život danas za razliku od onog iz 2011. godine?

Sve se promijenilo osim što sam ostao prelijep i izuzetno skroman kao i tada. Sada proživljavam razne stvari koje tada ili nisam želio ili mi nisu bile dostupne, kako poslovno tako i privatno. Ogromna je razlika između 20-ih I 30-ih, druge stvari me zabavljaju i ispunjavaju.

Sve se promijenilo osim što sam ostao prelijep i izuzetno skroman kao i tada

Vaša glazbena karijera se uskoro podiže na novi nivo. Recite nam barem neke detalje. Što očekivati?

U rujnu izlazi album koji sam godinama najavljivao, i slobodno očekujte čuda. Nazvao sam ga “Stare priče”, zato što su pjesme upravo to – svaka pjesma je jedna moja istinita dogodovština iz prethodnog desetljeća. Nekih se rado sjećam, a nekih i ne baš, ali sam sretan što sam ih najzad snimio onako kako sam želio i osjećam se slobodno nastaviti dalje sa stvaranjem novih pjesama (što bend i ja već uveliko i radimo). Nadam se da do sljedećeg albuma neće opet proći 10 godina.

Glazba nije sve što Vas ispunjava. Kako je došlo do produkcije? Zašto crtići?

Uvijek je meni organizacija bila jača strana, i onda kada se 2012. ukazala prilika da se počnem baviti produkcijom sinkronizacija, ja sam je objeručke prihvatio. A onda je negdje i prirodan slijed događaja bio da pokrenem nešto svoje, tako da sam okupio drage prijatelje i kolege, a vrhunske profesionalce, i bacilli smo se u vatru. I zasad se čini da smo vatrostalni.

Jeste li jedan od onih koji si dan danas upale neki crtić? Koji Vam je najomiljeniji?

Apsolutno, to je sada profesionalna deformacija, ali non stop gledam i ono što mi radimo i ono što drugi snimaju. Trenutni favorit – MaoMao, gdje sam i dao glas glavnom junaku, i jedva čekam da izađe.

Ali, moram priznati da sam ove godine opet počeo ići kod psihijatra i da mi jako odgovara. I ne da me nije sramota to reći, nego to preporučujem svima koji mogu

Koliko je na sve to o čemu smo pričali utjecala pandemija? Je li ostavila trag i na Vas kao osobu? Što se promijenilo?

Dok smo bili potpuno zatvoreni bio sam maksimalno produktivan. Trenirao, pisao, čitao. Ali je ostavilo posljedica na spisku, kad su prošle godine završili sa zatvaranjima bio sam kao pušten s lanca. Vjerujem da smo svi. Ove godine me je manje poljuljalo. Kao ona priča sa žabom i vrelom vodom, navika je čudo. Ali, moram priznati da sam ove godine opet počeo ići kod psihijatra i da mi jako odgovara. I ne da me nije sramota to reći, nego to preporučujem svima koji mogu. Kad te boli zub, ideš kod zubara. Kad osjećaš da te izjeda nervoza ili anksioznost, ili da bi htio prebiti kolegu, isto treba ići kod stručnjaka, zar ne?

Kada ne radite, kako izgledaju Vaši dani, slobodno vrijeme? Kako bi izgledao Vaš savršeni dan za odmor?

Jako je malo dana kada ne radim, ali isto tako svakog dana radim svašta što me zabavlja. Ali recimo ovako, savršen dan za odmor je definitivno pored vode, idealno mora ili makar jezera ili bazena. Ja u debeloj hladovini, s još debljom knjigom u rukama (svinje su debele, knjige su opširne, znam) i konobar koji vodi računa da sam dovoljno hidriran i da mi ne zafali leda.

Smeta li Vas što Vas  neki i dalje povezuju samo s Big Brotherom?

To se u mom kraju kaže: “Tražili ste gledajte”. Ako bi me opet netko pustio da tri mjeseca budem na TV-u po cijelio dan, i dao mi da kuham gulaš i radim salate, vjerojatno bi me povezivali s kulinarstvom. Sve je to ok. Oni koje zanima što radim, mogu me pratiti i informirati se. Ako baš nemaju pametnija posla, npr. da gledaju neki kulinarski show.

Kakve dame Vas mogu osvojiti? Što tražite u djevojci?

Evo, Boga mi ne smijem reći, dobit ću oklagiju u glavu.

Kako ljubav, jeste li zauzeti? Kakvi ste kad ste zaljubljeni?

Ljubav sjajno, zauzet sam kao WC na rave partyju. Kad sam zaljubljen, sam kao i inače – sjajan u svakom domenu.

Koji su planovi za ljeto? Možemo li Vas možda očekivati na Jadranu?

Svakako! Već sam početkom ljeta bio u Istri, i Boga mi, ću opet uskoro. Ako vam se učini da vidite tipa koji je isti Nemeš samo deblji – najvjerojatnije sam ja.