Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svijet mi je bio na pladnju

LAKO JE ODGLUMIO GEJA 'Odgojile su me dvije žene, moja dva brata su gej'

Autor Maja Šitum
Autor Maja Šitum

Zvijezda serije ‘Mythic Quest’, zahvaljujući poslu, upoznala je ljubav svog života, glumicu Kaitlin Olson s kojom ima sinove koji uopće ne mare za njihovu profesiju

Izvor: Profimedia

Kraju dolazi druga sezona humoristične serije ‘Mythic Quest’ koja prikazuje studio za videoigrice na čijem je čelu arogantni i kreativni Ian Grimm koji s timom osmišljava hit-igru, ali je predstavlja kao da je većinu sam napravio. Njega je utjelovio Rob McElhenney koji je ujedno osmislio seriju, potpisuje scenarij, a nekoliko nastavaka je i režirao.

- Naravno da imam sličnosti s njim. Pa u Los Angeles sam došao sa 25 godina i pokretali su me isključivo istinska privilegiranost, testosteron i neznanje. Svijet mi je bio na pladnju, istinski sam to osjećao iako sam odrastao u siromaštvu i nisam poznavao nikoga u Hollywoodu - rekao je 44-godišnjak koji je odrastao u Philadelphiji, a kada je imao osam godina, roditelji su se razveli nakon što je njegova majka priznala da je lezbijka.

 S oba roditelja imao je iznimno blizak odnos, a nakon završetka srednje škole (gdje tvrdi da ga nitko nije zapamtio kao duhovitu osobu) i fakulteta, nakratko se preselio u New York gdje je upoznao kolegu Charlieja Daya snimajući horor film, ali brzo se otisnuo u Hollywood gdje je radeći kao konobar upoznao glumca Glenna Howertona. Rob je imao ideju o sitcomu koji prikazuje grupu prijatelja koji zajedno imaju bar, s Gennom i Charliejem je napisao scenarij i za 200 dolara snimio pilot koji su nudili kabelskim postajama. Ideja se svidjela FX-u koji im je dao kreativnu slobodu i stvorili su danas kultnu seriju ‘Uvijek je sunčano u Philadelphiji’ koja je sa 14 prikazanih i četiri najavljene sezone najdugovječniji sitcom na američkoj televiziji.

Kako bi što bolje prikazao životne faze svoga lika Ronalda Maca McDonalda, u sedmoj sezoni natukao je 27 kilograma, što nije oduševilo kolege jer su se bojali za njegovo zdravlje. Posebno je bila zabrinuta njegova supruga, glumica Kaitilin Olson u koju se zaljubio na setu serije.

- Ona je najduhovitija žena u zabavnoj industriji - rekao je, a par ima sinove Axela i Lea.

- Klinci mrze dolaziti na set. Toliko im je to dosadno, a meni je i dalje čarobno. Kada snimam, ne viđam ih previše, a tijekom karantene stalno smo bili zajedno, što je bilo divno. Imali smo sreće jer su još u godinama kada s nama žele provoditi najviše vremena - rekao je glumac čiji je lik Maca u 13. sezoni plesom pokazao da je gay, što je bilo posebno važno Robu.

- Djelomično su me odgojile dvije žene, moja dva brata su gay i uvijek sam bio dio te zajednice. Tijekom godina postalo je jasno da je Mac homoseksualac i htjeli smo da iziđe iz ormara. Bilo mi je važno da to prikažemo - objasnio je Amerikanac irskih korijena koji je s glumcem Ryanom Reynoldsom suvlasnik velškog nogometnog kluba Wrexham.

Izbor Urednika

Royals