Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INSTAGRAM VS. REALNOST

Edita hejterima: 'Pa vi vidite kako je 'lako' mami koja je tek rodila...'

Autor A.M.C.
Autor A.M.C.

Stvarnost je često drugačija od one koju gledamo na društvenim mrežama

Izvor: Story

Brojne poznate osobe svakodnevno su izložene komentarima na društvenim mrežama. Posebice to dolazi do izražaja ako je riječ o majkama. Objave li fotografiju na kojoj su sređene, našminkane i nasmijane, često se nađu na meti kritičara, najčešće žena, koje ih prozivaju za lagodan život i prikazivanje iskrivljene slike o ženama koje su tek rodile. RTL-ova voditeljica Edita Misirić Vrkljan objavila je na Instagramu seriju fotografija s kojom, kako je napisala, želi 'dokazati da je objavljena fotografija samo jedan trenutak u našim životima, a širi kontekst je kompleksniji od onoga što vidimo'.

Na prvoj fotografiji, prema riječima Misirić Vrkljan, prikazana je majka koja uz brigu o djetetu ima vremena za svoje beauty rituale. Stvarnost je ipak drugačija. 'Bila mi je dvadeseta godišnjica mature, Vanja je možda imao dva mjeseca, a ja sam se prvi put nakon što sam rodila odvažila bez djeteta izići iz kuće. Čak sam se i izdojila. No, moj sin je na tu gumu od dude samo rekao kmeeee, pa je proslava mature za mene trajala oko 45 minuta. Muž zove, dijete urla, i ja mahnito sjedam u taksi nahraniti ga. I voila - evo fotke', objasnila je.

Na sljedećoj fotografiji je njezin sin ili, kao što je i sama opisala – vesela beba. 'Stvarnost: Fotografija je uslikana u Vinogradskoj, plakao je sat i pol bez prestanka, sve smo probali, nismo znali što mu je. Imao je tri mjeseca. Nije mu bilo ništa, svi nalazi bili su odlični. Samo je plakao sat i pol bez prestanka. Prestao je kada smo stigli na hitnu', napisala je voditeljica.

Sređena, u lijepoj haljini i našminkana, Edita se sa suprugom uputila na vjenčanje kada je Vanja imao pet mjeseci. 'I dalje je odbijao bočice, dudice i ostale neprijatelje udruga dojilja, pa je naš večernji izlazak izgledao ovako: spremila se mama do detalja, i prije izlaska iz stana izbacila dojku (da budemo politički korektni) i nahranila dijete. Otišli smo na svadbu naše Maje Oštro i možda pet minuta nakon ove fotke zove svekrva: dođite, dijete se probudilo i urliče. I mi u auto, nahranila dijete i vratila se na svadbu'.

Posljednja fotografija koju je objavila, napominje, obišla je medije i priskrbila joj puno negativnih komentara drugih majki 'jer navodno šaljem krivu sliku o ženama koje tek rode'. Stvarnost je i taj put bila drugačija. 'Dojila sam od jutra do beskrajno, dijete bi prvih šest mjeseci samo odjednom krenulo plakati i to bi trajalo, što mi je bio veliki stres. Ogromna nesigurnost koja me dovela do pretjerivanja u mnogočemu. Tako sam sve Vanjine obroke od šest mjeseci do godine dana u gram vagala prema posebnim receptima za bebe. Bezrazložno sam samo za njega nakuhavala i pripravljala pet (različitih) obroka u danu. Ja sam sva bila u tom djetetu, a mene nije bilo nigdje. Moja super figura je bila nuspojava stresa i nesigurnosti, a ne brige o svojem tijelu', poručila je Edita Misirić Vrkljan.

Povezane vijesti

Izbor Urednika

Royals