Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznato što je kraljici pomoglo u borbi s tugom zbog smrti Philipa

Kraljica se vrlo brzo nakon Philipove smrti vratila obavezama, a danas je često možemo vidjeti dobro raspoloženu...

Kraljica Elizabeta i princ Philip Izvor: Profimedia

Prije točno tri mjeseca svijetom je odjeknula vijest da je britansku kraljevsku obitelj napustio princ Philip, suprug kraljice Elizabete II. Iako je gubitak i dalje svjež i obitelj i dalje tuguje zbog njegove smrti, javnost je primijetila da kraljica posljednjih tjedana blista i izgleda sjajno. Unatoč tome što se morala nositi s velikom tugom, kraljica je viđena kako se smiješi i u to u nekoliko navrata. S obzirom na to da su mnogi vjerovali kako će ju Philipova smrt slomiti, psiholog Arthur Cassidy, koji je i poznati kraljevski komentator, objašnjava što je to što je kraljicu podignulo. 

Kako kaže, ključne su njezine osobine. Za Express je rekao: 'Tijekom godina naša se kraljica iz godine u godinu morala suočavati s traumama i tragedijama, a njezina neizmjerna čvrstina i stoicizam bile su ključne koje ona neprestano pokazuje u kriznim vremenima. Privatno ona tuguje i to može potrajati i pet godina, ali njezin snažan sustav i potpora obitelji, omogućila joj je da se nosi s raznim javnim nastupima koje sada mora ispuniti', objasnio je. 

Kraljica Elizabeta i princ Philip Izvor: Profimedia

Sophie, grofica od Wessexa, posebna je podrška kraljici nakon smrti princa Philipa. Kako se piše, barem jednom dnevno razgovara s kraljicom. Kraljevski obožavatelji bili su zadovoljni kad su vidjeli da je kraljica četiri dana zaredom prisustvovala reviji Royal Windsor Horse. Inače, poznato je koliko su kraljica i Philip obožavali konje. Dr. Cassidy vjeruje da je gledanje tog sadržaja možda odmoglo kraljici u tugovanju za svojim pokojnim suprugom. 'Kraljičina ljubav prema konjima, psima i prirodi ključni je čimbenik njezine trenutne žalosti za pokojnim suprugom princom Philipom', objasnio je pa dodao da je kraljica takva zbog svoje bake, kraljice Marije od Tecka.

'Njezino je trenutno držanje, gracioznost i pozitivnost rezultat dubokog utjecaja kraljice Marije od Tecka koja je našoj kraljici usadila osobine hrabrosti, discipline i ostajanja smirenim i kontroliranim u vrijeme tuge i kriza. 'Nikad nemojte izvana pokazivati ​​svoje osjećaje u javnosti kojoj služite', bile bi riječi i odraz povijesnih stavova Marije od Tecka', izgleda da je sve u genetici. 

Kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia

Podsjetimo, vojvoda od Edinburgha preminuo je prije tri mjeseca u 99. godini, a prije mjesec dana je trebao proslaviti svoj 100. rođendan. Zbog ljubavi prema Elizabethi odrekao se svih titula i uzeo britansko državljanstvo. Nakon što je dobio dozvolu Georga VI., Philip je oženio ženu svog života. Zanimljivo, princ i kraljica su u rodu. I to treće koljeno. Oboje potječe iz loze kraljice Viktorije. Elizabetha s očeve, a Philip s majčine strane. Iako je vodio uistinu turbulentan život, nikada se nije odvajao od supruge. Bez obzira na brojne priče koje su godinama kružile o princu Philipu - sve do svoje smrti ostao je uz suprugu Elizabethu, a zajedno su prešli sve životne prepreke. I zahvaljujući tome u povijesti su zapisani kao najdugovječniji kraljevski par. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals