Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA STORY.HR

Pred Ericom je uzbudljiv period: 'Osobno se ne vidim u turbo folku'

Autori Milena Dražić Autori Nika Romek
Autori Milena Dražić Autori Nika Romek

Ime koje ćemo sve ćešće slušati i gledati govori za Story.hr

Izvor: borna hržina

Svestrani 20-godišnji vokalist, multi instrumentalist, producent i kantautor ERIC itekako može biti ponosan u kojem smjeru je krenula njegova karijera. Nakon što je oduševio na ovogodišnjoj Dori, nastavio je biti uporan. I uspio je - pojavio se na prvom mjestu Top liste prodaje albuma. Iako je presretan sa svima što se trenutno događa, uvijek teži još većem uspjehu. U čemu pronalazi inspiraciju, s kime bi volio surađivati, ali i što nam iduće priprema, rekao je za Story.hr.

eric Izvor: borna hržina

Kada se rodila ljubav prema glazbi? Sjećate li se presudnog trenutka? U čemu pronalazite inspiraciju?

Glazba mi je definitivno jedna od prvih ljubavi u životu. Sjećam se da sam kao klinac, s tri ili četiri godine, od roditelja dobio dječji bubanj te saksofon i to su mi bile dvije najdraže igračke zbog kojih sam zanemario sve autiće, lego kocke i plišane medvjediće. Presudni trenutak bio je u trećem razredu osnovne kad sam odlučio upisati glazbenu školu i opredijeliti za smjer gitaru. Ubrzo sam vidio da je glazba definitivno nešto čime se u životu želim baviti. Potvrda da sam na dobrom putu došla je u vidu brojnih međunarodnih priznanja i osvojenog prvog mjesta na državnom natjecanju iz gitare. Inspiraciju danas pronalazim u raznim situacijama iz svog života, kao i života osoba koje su mi bliske. Ponekad je teško napisati pjesmu kojom sam sto posto zadovoljan, no ima dana kad sve teče jako glatko te u nekoliko sati završim cijelu pjesmu. Obožavam takve dane, kada me ulovi inspiracija, jer u malo vremena napravim jako puno posla.

S kim biste od domaćih pjevača voljeli ostvariti suradnju? S kim od stranih? Imate li tremu? Ako da, kako se nosite s njom na pozornici? U čemu se najbolje (od odjeće) osjećate na pozornici?

Ima stvarno jako puno kvalitetnih hrvatskih izvođača. Definitivno bih želio ostvariti suradnju s nekim mlađim izvođačima, mojom generacijom na sceni, jer mislim da bi se vrlo lako našli na istim “valovima”. Sa stranima još uvijek ne znam, ali vjerojatno bi mi laskalo da mi neki poznatiji DJ ponudi da otpjevam pjesmu koju je napravio.

Eric Izvor: Press

Uglavnom nemam tremu ako se ne radi o nekim većim nastupima. U tom slučaju zna me uloviti blaga trema. Vjerojatno najveći stres sam doživio kad mi je na Dori iz uha ispala slušalica za vrijeme koreografije s gitarom pa sam morao improvizirati, ali u svakom slučaju uspio sam se nekako izvući. No, i tada, vjerujem da je moj tim imao veću tremu od mene.

S odjećom nemam problema zahvaljujući Ivanu Friščiću uvijek mi odabere za nastupe nešto u čemu ću se dobro i ugodno osjećati. Odlično je pročitao moju osobnost i uvijek bira komade koji se meni osobno jako sviđaju, savršeno spoji boje i kombinacije, a ja samo ostanem u čudu kako uspijeva odlično spojiti nešto za što bih ja na prvu rekao da je nespojivo.

Što vam je prvo prošlo kroz glavu kada ste čuli vijest da ste na prvom mjestu Top liste prodaje albuma?

Bio sam presretan, moj tim i ja uložili smo puno vremena u sve što se na albumu nalazi. Od svih snimanja i produkcije pjesama, fotografija, dizajna i odličnog artworka koji je napravio Zvonimir Haramija Hans. Iznimno sam ponosan na ovaj album jer smatram da me odlično predstavlja kao autora, tekstopisca, multi instrumentalista, producenta i na kraju krajeva samog pjevača. Odličan je osjećaj konačno u rukama držati taj CD na kojem je zaokružen sav trud koji sam uložio u zadnjih par godina, a slušatelji na njemu mogu pronaći moj stil i smjer u kojem želim nastaviti i dalje stvarati.

Spremam i jednu pjesmu na hrvatskom u koju polažem mnogo nade

Posebno mi je drago što je album prihvaćen od publike, ali i glazbenih kritičara. Vjerujem da će svoje mjesto naći i na internacionalnom tržištu, zahvaljujući mojoj izdavačkoj kući koja mi je od samog starta dala jak vjetar u leđa, ali i zahvaljujući našem distributeru na tržištu Sjedinjenim američkih država, Republic Recordsu. Laskavo zvuči kada imaš istog distributera kao i najveće internacionalne zvijezde poput The Weeknd, Ariane Grande, itd.

Što slušate kod kuće? Što u autu? Postoji li žanr u kojem se nikada ne bi okušali?

Kod kuće znam svašta slušati jer obično tamo otkrivam neke nove izvođače i žanrove. U autu slušam svoju Spotify playlistu za vožnju gdje su većinom neke deep house i slap house pjesme ili pak neke chill pjesme za noćnu vožnju. Naravno, puno slušam i radio, volim podržati lokalne stanice kada putujem negdje tako da uglavnom cijelo vrijeme tražim neke nove postaje i otkrivam stanice koje ako mi se svide definitivno poslušam i preko streama. Osobno se ne vidim u Turbo-folku jer mislim da je to glazbena krajnost koju nikad neću do kraja shvatiti.

Eric Vidović Izvor: Press

Što nam sljedeće spremate?

Budući da samostalno produciram i pišem svoje pjesme, imam već nekih 7-8 pjesama koje dovršavam i planiram staviti na idući album. Naravno sve je to još daleko, no ponekad sam hiper produktivan, a i inače volim stvari napraviti unaprijed i na vrijeme, da ne budem rob dead-lineovima niti ničem sličnom. Spremam i jednu pjesmu na hrvatskom u koju polažem mnogo nade, a mislim da će se i slušateljima svidjeti. U svakom slučaju mnogo je toga još ispred mene, ali spreman sam na sve prepreke. Barem tako mislim! ;)

Povezane vijesti

Izbor Urednika

Royals