Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIKOME NIŠTA NIJE JASNO

Sussexovi će nevoljko spriječiti kraljicu da prisustvuje krštenju Lilibet?

Autor Nika Romek
Autor Nika Romek

Djevojčica je dobila ime po prabaki...

Izvor: Profimedia

Lilibet Lili Diana je drugo dijete princa Harryja i Meghan Markle, rođena 4. lipnja u bolnici u Santa Barbari. Rođena je u periodu kada su njezini roditelji na 'ratnoj nozi' s ostatkom kraljevske obitelji. Upravo se zato sada sve više govori o krštenju djevojčice, koje bi ponovno moglo izazvati probleme. Mogući planovi Meghan i Harryja za krštenje njihove kćeri drže se u strogoj tajnosti, što nije iznenađenje za njih. Ako njezini roditelji odluče da će se ona krstiti, služba će se vjerojatno održati za nekoliko tjedana.

No preseljenje Meghan i Harryja u inozemstvo i zategnuti odnosi s nekim članovima obitelji, ostavili su kraljevske komentatore da nagađaju hoće li se krštenje održati u Velikoj Britaniji ili SAD-u. 'Ako odluče to učiniti u SAD-u, nevoljko će spriječiti kraljicu da prisustvuje tome', primijetio je kraljevska stručnjakinja Daniela Elser.

'Ako bi Sussexovi odlučili da žele da se krštenje dogodi u Velikoj Britaniji, možda čak i u rujnu kada se šuška da će se i Harry i Meghan vratiti u London, onda bi se to moglo protumačiti kao ruka pomirenja nakon godine prepiranja i razdraganosti', komentira pa ističe da bi ostanak u Kaliforniji povodom krštenja mogao značiti još jedan nož u leđa jer će tako nevoljko spriječiti kraljicu da dođe.

Inače, uz ove dvije opcije, postoji i treća - da par odluči preskočiti krštenje. 'Ali opet, i ovo bi se prema Njezinom Veličanstvu čitalo kao duboko nepoštovanje s obzirom na to da je ona poglavarica Engleske crkve', s ovime kraljica svakako ne bi bila zadovoljna.

Podsjetimo, situacija u britanskoj kraljevskoj obitelji napeta je već preko godinu dana. U zadnjem je intervjuu princ Harry otkrio da nije imao podršku svoje obitelji kad im je govorio o svojem mentalnom zdravlju. I njegova supruga, Meghan Markle govorila je o sličnim iskustvima na dvoru. Kad je tražila kraljevsku obitelj da joj osigura profesionalnu pomoć, jer je postala suicidalna, odgovor s dvora joj nije išao u korist.

Kako se sad čini, princ Harry i njegova supruga ne kane prestati s takvim izjavama i napadima na kraljevsku obitelj. A kako princ William nije mjesecima razgovarao sa svojim bratom, osim na pogrebu njihova djeda, princa Philipa, navodno je zamolio bliske zajedničke prijatelje da porazgovaraju s Harryjem i kažu mu da prestane s takvim pričama. Što će se dogoditi u nerednim mjesecima, tek ćemo vidjeti.

Povezane vijesti

Izbor Urednika

Royals