Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRETAN BIO!

NAJNJEŽNIJE RIJEČI TATI MIŠI UPUTILA KĆI IVANA Legenda slavi 80. rođendan

Autor Nikolina Guja
Autor Nikolina Guja

Velikan domaće zabavne glazbe rodio se prije 80 godina, a kći Ivana čestitke je tati uputila preko društvene mreže uputivši mu najnježnije riječi

Izvor: Jadran Babić

Legenda hrvatske glazbene scene Mate Mišo Kovač danas slavi 80. rođendan i u toj se dobi može pohvaliti da je upravo on pjevač koji je uspio prodati najviše ploča i ostalih nosača zvuka u Hrvatskoj u bogatoj karijeri koja traje više od 50 godina. Mate je svoj glazbeni put započeo na talent natjecanju u Karlovcu gdje je otpjevao pjesmu 'I Can't Stop Loving You' Raya Charlesa, a njegov su talent i karizmu zapazili glazbeni producenti pa je 1964. potposao prvi ugovor s tadašnjim Jugotonom za snimanje prve ploče. 

 Najnježnije riječi tati za rođendan uputila je glazbenica Ivana Kovač koja je na Instagramu objavila i njihovu zajedničku fotografiju. 'Veliki 80-ti Velikog Čovika. Moja stina, oslonac ,prijatelj, pola mene. Želim ti more zdravlja i sriće! Ljubav i mudrost već imaš. Sritan ti rođendan! Moj ćaća, veći od života! Voli te beskrajno tvoja mala', napisala je Ivana, a čestitkama njezinom ocu pridružili su se brojni obožavatelji. 

Ivana nikada nije skrivala privrženost ocu, a osim toga da u životu bude poštena, Mišo ju je naučio i da nikada ne snima nešto što ne osjeća. I baš zato rijetko objavljuje pjesme jer joj je teško pronaći one koje zaista osjeća. Iako ga voli poslušati i sretna je što ga ima uz sebe, Mišo joj je uvijek govorio da ostane svoja, a čini se da ga je Ivana poslušala, zbog čega je najponosniji na nju.

 No, Mišo svakako ponosan treba biti i na svoju glazbenu karijeru koja mu je osigurala titulu 'najpopularnijeg izvođača svih vremena'. Ozbiljnija estradna karijera počela je 1969. Mišinim nastupom na sarajevskom 'šlageru sezone' na kojem je nastupio s pjesmom 'Više se nećeš vratiti'. Tu pjesmu napisao je Đorđe Novković koji je nakon toga za njega napisao većinu hitova, koji su mu donijeli status legende estrade.  Godine 1971. osvojio je Splitski festival s pjesmom Stjepana Mihaljinca i Drage Britvića 'Proplakat će zora', koja je prodana u više od 300 tisuća primjeraka čime se definitivno učvrstio na tronu najpopularnijeg pjevača u bivšoj Jugoslaviji. 

Kao najplodnije Mišino razdoblje mnogi navode razdoblje 1985. i 1988. kada snima svoje najveće hitove, poput 'Ako me ostaviš', 'Jedan dan života', 'Sutra mi sude', 'Odavno više ne plačem zbog tebe', 'Ja nemam više razloga da živim', 'Ti si pjesma moje duše', 'Svi pjevaju, ja ne čujem' , 'Dalmacija u mom oku' i mnoge druge.

Izbor Urednika

Royals