Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SHAKIRINA OSOBNA 'LA TORTURA': Mogla bi završiti iza rešetaka?

Shakira bi mogla završiti u zatvoru zbog utaje poreza

 Izvor: Story

Španjolski sudac zadovoljan je predočenim dokazima protiv Shakire, slavne kolumbijske pjevačice i supruge nogometaša Gerarda Piquea, u slučaju porezne prijevare iz 2019. godine, pokazuju sudski dokumenti objavljeni u četvrtak.

Sudac Marco Jesus Juberias zaključio je istragu o optužbama vezanim za poreznu prijevaru u kojoj tužitelji tvrde kako je pjevačica utajila 14,5 milijuna eura poreza na zaradu od 2012. do 2014. godine i ovo je prvi korak prije podizanja optužnice.

Shakira Izvor: Profimedia

'Dokumenti priloženi tužbi sadrže dovoljno dokaza da se nastavi s procedurom', napisao je sudac u sudskom dokumentu. Dok tužitelji navode da je Shakira živjela u Kataloniji u spomenutom razdoblju, njeni predstavnici tvrde kako ona nije živjela u Španjolskoj do 2015. te je ispunila sve porezne obveze.

Shakira Izvor: Story

Shakirini predstavnici u Španjolskoj u pisanoj izjavi u četvrtak izjavili su da je sudski dokument 'očekivani korak u procesu' i da je pravni tim 'pun samopouzdanja i potpuno kooperativan sa sudstvom te ne želi dalje komentirati postupak'.

Ipak, ne dođe li do izvansudske nagodbe, Shakira, majka šestogodišnjeg Sashe Piquéa Mebaraka i osmogodišnjeg Milana Piquéa Mebaraka koja je nedavno progovorila o tome da se borila s depresijom, mogla bi završiti na optuženičkoj klupi, ali i u zatvoru.

Povezane vijesti

Inače, Shakira je još 2018. godine za dlaku izbjegla zatvor i to zbog iste optužbe. Tada je španjolskim vlastima platila skoro 18 milijuna funti poreza i time izbjegla sve potencijalne sankcije.

Magazin

Royals