Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WIM WENDERS U SARAJEVU: 'Nisam bio vani 18 mjeseci, presretan sam'

Wimu Wendersu, jednom od najznačajnijih svjetskih filmskih autora, sinoć je u Narodnom pozorištu Sarajevo uručeno Počasno Srce Sarajeva u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti

  Izvor: SFF

Puno je emocija bilo u petak na crvenom tepihu 27. Sarajevo Film Festivala. Nitko nije krio ni uzbuđenje što se, nakon prošlogodišnjeg digitalnog izdanja, festival vratio svojoj vjernoj publici. Ponosan je bio direktor SFF-a Mirsad Purivatra, a svoje uzbuđenje što je napokon među ljdima, pred publikom i prima tako značajnu nagradu – Počasno Srce Sarajeva - nije krio niti kultni njemački redatelj Wim Wenders koji je u subotu, dan nakon otvorenja SFF-a slavio 76. rođendan!

  Izvor: SFF

 „Ovo je za mene osjećaj poput ostvarenja sna! Nisam bio vani 18 mjeseci. Nisam pogledao film s drugim ljudima već 18 mjeseci! Ne mogu vjerovati da smo tako sretni večeras“, uzbuđeno je ispričao slavni filmaš koji je cijelo vrijeme na crvenom tepihu – dok je pozirao i davao izjave – cupkao u ritmu glazbe koja je bila zvučna kulisa te se radoznalo osvrtao oko sebe uživajući u publici, kolegama, gužvi, tom neodoljivom festivalskom šušuru...

“Presretni smo što možemo odati priznanje jednoj od središnjih ličnosti svjetske kinematografije. Svojim radom u podrućju vizualnih umjetnosti, kao izvanredan filmski autor I fotograf, Wenders publici uvijek donosi nezaboravne price I emocije”, poručio je direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

“U ovom gradu najdraži su mi ljudi, oni su mi najviše nedostajali”, rekao je redatelj koji se na SFF vratio nakon punog desetljeća. Ovdje je 2011. predstavio svoj inovativni 3D filmski projekt ‘Pina’, dokumentarac o njemačkoj plesačici Pini Bausch.

  Izvor: denis ruvić

“Prije deset godina bio sam u Sarajevu i od tada ponosno nosim ovu majicu sa sarajevskim srcem. Sada odlazim kući s pravim srcem. Vratit ću se ponovno 2031.!”, našalio se Wenders.

"Nagrada je u obliku srca, a ja radim filmove iz srca i zato je stvarno posebna za mene. Srce je ono koje vidi ljepotu, a prezire ružnoću. To je srce koje vidi mir, a pati od rata. To je srce koje traži istinu, a prezire laži. Ovo je najljepša nagrada koju sam dobio", zaključio je iskreno i emotivno 76-godišnjak koji je na svoj rođendan održao veliki masterclass za posjetitelje SFF-a.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image