Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SJEĆATE SE ROKA BLAŽEVIĆA, NAŠEG 'ANĐELA' S EUROSONGA? Odletio nam je 'preko bare' i upisao prestižni fakultet

Splićanin Roko Blažević upisao je prestižni fakultet u SAD-u.

Roko Blažević Izvor: Instagram

Pjevač Roko Blažević, koji je 2019. predstavljaju Hrvatsku na Eurosongu s pjesmom 'The Dream', ovih dana itekako ima razloga za slavlje. Splićanin je postao student i stipendist prestižnog fakulteta Los Angeles College of Music.

Roko Blažević Izvor: Instagram

'Ono što me najviše privuklo baš tom fakultetu je moderan pristup glazbi. Cilj ovog fakulteta je, uz to da studenti steknu diplomu profesora glazbe, povezati studente sa što više ljudi iz glazbene industrije kako bi imali dobru odskočnu dasku. Veseli me raznolik program koji uključuje glazbenu industriju, tzv. songwriting i još puno korisnih predmeta za daljnji razvoj glazbene karijere', rekao je za Večernji list Roko koji će nakon završetka studija steći titulu profesor pjevanja i vokalnog performansa.

Roko Blažević Izvor: Instagram

Prije nekoliko dana je stigao u SAD i kaže da su prvi dojmovi odlični, no još se privikava na vremensku razliku od devet sati.

'I sređujem dokumentaciju, a kada mi ostane vremena prošećem gradom, koji je golem i doista imam osjećaj kao da sam u filmu. Posebno mi je zadovoljstvo biti ovdje i otkrivati ljepote i čari središta svjetskog šoubiznisa', priznao je.

Roko Blažević Izvor: Instagram

Roko je jedan od dvojice brucoša koji su dobili stipendiju u iznosu od gotovo pola milijuna kuna.

'Vjerovao sam da sam dovoljno kvalitetan da bih dobio tu stipendiju, ali sam ostao iznenađen jer se jako rijetko dogodi da takvu stipendiju na glazbenom fakultetu dobije netko tko nije iz SAD-a. Najbolji kandidati prvoga kruga audicija pozvani su da se kandidiraju za presidential scholarship u drugom audicijskom krugu. Nakon tri tjedna vijećanja stručne komisije, javljeno mi je da sam dobio tu stipendiju', otkrio je.

Roko Blažević Izvor: Instagram

U prilog mu je išao i njegov nastup na Eurosongu.

'Komisija je jako detaljna i dobro istraži i obradi aplikaciju svakog studenta. Tako su istražili i mene te saznali za Eurosong i sve ostale glazbene showove u kojima sam se natjecao. Vrlo im je bitno profesionalno iskustvo, a iskustvo s Eurosonga mi je sigurno donijelo dodatne bodove. Evo i više od dvije godine nakon Eurosonga, na naš nastup gledam s ponosom i zadovoljstvom. Bez obzira na rezultat, mislim da je naš nastup bio fantastičan i ne bih u njemu ništa mijenjao. Lijepo smo i dostojno predstavili Hrvatsku pred 200 milijuna televizijskih gledatelja', smatra Blažević kojem je obitelj najveća podrška.

'Što se tiče planova poslije studija, mislim da ću pokušati paralelno održavati karijeru i u inozemstvu i kod nas', zaključio je Splićanin.

Sretno!

Povezane vijesti

Magazin

Royals