Iako često 'kukamo' da nemamo, nije svima tako, pogotovo Hrvaticama koje se ubrajaju među najbogatije u Hrvatskoj.

Da, ne biste vjerovali, ali i Lijepa naša vrvi damama kojima bi na uspjehu i zaradi pozavidjele i muške kolege.

Četiri su Hrvatice na samom vrhu ove liste, a među njima je i jedna Zagrepčanka.

4. Ksenija Juhn Bojađijev

Ksenija Juhn Bojađijev
Screenshot 

Na 4. mjestu nalazi se Ksenija Juhn Bojađijev – brokerica i dioničarka SN Holdinga, vrijednog oko pola milijarde kuna. 

Ona je žena iz sjene, suvlasnica SN Holdinga, dugogodišnja suradnica u svijetu biznisa poznatijeg Darka Ostoje, a opisuju je kao strogu, poslovnu žena koja štiti svoju anonimnost, pa ne čudi da je malo tko za nju čuo, unatoč moći i utjecaju koji ima.

3. Maja Ruth Frenkel

Maja Ruth Frenkel
Grgo Jelavic/PIXSELL 

Na trećem je mjestu MajaRuthFrenkel (nekad Maja Brinar), nekadašnja zamjenica ministra gospodarstva, udana za Arona Frenkela, jednog od najbogatijih Izraelaca, a tako je postala i dio globalne poslovne zajednice. Među ostalim, vodila je i projekt izgradnje golf parka u Dubrovniku.

2. Biserka Preininger Fižulić

Biserka Preininger Fižulić
Davorin Visnjic/PIXSELL 

Biserka Preininger Fižulić druga je najbogatija Hrvatica na listi, a znamo je kao suprugu puno poznatijeg bišeg ministra Goranka Fižulića. O svom bogatstvu ne priča puno. Većinska je vlasnica tvrtke 'Magma' koja je poznata pod dječjim igračkama i jedna je od poznatijih hrvatskih poduzetnica.

1. Lada Fiorio Tedeschi

Lada Fiorio Tedeschi
Davor Visnjic/PIXSELL 

Najbogatija Hrvatica je Lada Fiorio Tedeschi, sestra Emila Tedeschija. Kolege je opisuju kao vrlo uspješnu, poduzetnu i samozatajnu. Kažu kako se ne voli razmetati svojim bogatstvom, niti istupati u javnosti. Udana je za talijanskog poduzetnika Alessandra Fiorija i živi na relaciji Zagreb – Milano. Posjeduje dio dionica u Atlantis grupi što svakako doprinosi njenom bogatstvu.