Da zaluđeni obožavatelji nisu samo dio holivudske scene, najbolje dokazuju domaće pjevačice Jelena Rozga i Nina Badrić koje su napokon dočekale pravdu. Nažalost, one nisu jedine koje su imale takav problem.

Tatjana Jurić, Antonija Blaće, Nikol Bulat, Jelena Rozga, Ornela Vištica i Jelena Perčin, samo su neke od poznatih dama koje su proživjele torturu i maltretiranje.

Podsjetimo, prije nekoliko dana stigla je presuda umirovljeniku Iliji K. (57) koji je godinama uhodio Ninu Badrić, iako se pred sudom izjasnio da nije kriv. Osuđen je na osam mjeseci s trogodišnjim rokom kušnje.

Nina Badrić i umirovljenik
Goran Stanzl i Sanjin Strukić/PIXSELL 

'Poričem krivnju za djelo koje mi se stavlja na teret. Ne sporim da mi se gospodična Nina Badrić svidjela u svojoj glazbi. Postao sam njezin fan, slušam njezinu pjesme, odem na koncerte, ali ne na svaki. U desetak godina bio sam na njih 15-ak', otkrio je na sudu, piše Jutarnji list. Ilija je optužen da je čak dvije godine uhodio od Zagreba do Hvara te joj slao pisma i pjesme. Poručio je kako su njegove poruke pjevačici bile samo znak podrške.

'Ona mi je jednom pohvalila pjesmu koju sam joj poslao. Možda su to bili i administratori njezine stranice, ne znam. Ali to je bio povod da joj se obratim. I bilo mi je drago. Mislio sam da doista može postojati neki oblik suradnje', zaključio je umirovljenik.

Jelena Rozga imala je još više problema od svoje kolegice jer je ona imala dva muškarca koji su je uhodili. Prvo je to bio jedan poštaru njezinom rodnom Splitu. Zvonio joj je na vrata i govorio: 'Ja sam', zbog čega je ona od straha plakala i tresla se prema vlastitom svjedočenju.

Naime, pjevačica ga je upoznala 2011. godine na nastupu u Dugopolju. Međutim, od tada je stalker nije puštao na miru te joj je dolazio ispred zgrade, šaptao joj na vrata da je njegova i da je voli. Na kraju je opsjednuti poštar Rozgine prijatelje, koji su mu rekli da je ostavi na miru, prijavio policiji. Na kraju je on završio na policiji te je dobio zabranu prilaska i obavezno liječenje na psihijatrijskom odjelu.

Jelena Rozga
Instagram 

O drugom zaluđenom muškarcu Jelena je progovorila 2020. godine pred kamerama Exkluziva. 'Bilo me strah čak i po danu. Morala sam izaći kako bih prošetala psa, nije mi bilo svejedno. Samo sam se okretala oko sebe. Pa tko voli živjeti u strahu, trčati prema liftu i slično? Grozan osjećaj… Ja kao da privlačim takve, ali nadam se da je ovo bio zadnji put', poručila je tada.

Protiv dotičnog je ranije Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo optužnicu, a kako doznaje 24 sata, pravomoćnom presudom Općinskog suda u Splitu u lipnju osuđen je na šest mjeseci zatvora uz primjenu uvjetne osude s rokom kušnje od dvije godine te mora platiti tisuću kuna sudskih troškova.

Dragan C. koji inače živi i radi u Njemačkoj, sve je priznao te se nije žalio na presudu. Izjasnio se kako je bio u krivu i da je o svemu stekao 'krivi dojam'.

Pjevačicu je uznemiravao na društvenim mrežama, slao eksplicitne fotografije, nudio seks, ali i ostavljao poklone po splitskim trgovinama.