Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LEONA PARAMINSKI EKSKLUZIVNO ZA STORY.HR O KĆERKICI: 'Ne želim odmah početi raditi, želim u njoj uživati maksimalno'

Autor Zvonimir Milaković

Leona Paraminski za Story.hr otvorila je dušu i progovorila o karijeri, teškom porođaju i kako se nosi s majčinstvom.

 Leona Paraminski Izvor: Marko Grubišić/StoryBOOK

Jedna od naših najpopularnijih glumica, 42-godišnja Leona Paraminski nedavno je po prvi put postala majka. Kćerkicu Liv dobila je sa suprugom Tinom Komljenovićem, a Leona u trudnoći nije krila koliko je sretna što joj se ostvarila jedna od najvećih životnih želja. Glumila je u brojnim predstavama, serijama i filmovima, a talentom i ljubavlju prema glumi nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Zadovoljna i sretna, takav dojam odaje lijepa glumica kada govori o svojoj mezimici Liv, majčinstvu i životu u Kaliforniji. Slobodno vrijeme koje provodi s obitelji i prijateljima odvojila je i za razgovor za Story.hr

 Leona Paraminski pozira Izvor: Story

Story: Posljednjih šest godina živite u Los Angelesu. Smatrate li da je bolje odgajati dijete u Americi ili Hrvatskoj?

Definitivno u Europi, a vjerujem da je bolje u Hrvatskoj.

Story: Završili ste glumu u Hrvatskoj, a trenutno radite i kao profesorica na američkom Fakultetu glume. Možete li nam otkriti koja je razlika u obrazovanju? Smatrate li da je tamo bolje za glumce?

Definitivno je kod nas bolje što se tiče same edukacije, a ovdje je bolje ako želite stvarati veliku karijeru i novac. Akademija ima naravno nekih svojih nedostataka, ali se bavi glumačkim razvojem pojedinca, u mom slučaju je bio četiri a sada i pet godina traje sam studij i to besplatno, ovdje je to nezamislivo. LA je grad šoubiznisa. Ovdje studente više zanima priprema za tržište koje je ionako prezasićeno ljudima bez prave edukacije koji samo žele biti glumci i željni su slave, kod nas praktički tržišta uopće nema. Tako da nikada nije idealno. Ovdje je glumačka borba do uspjeha teška i doslovno preživljavanje, ali ako uspijete onda naravno imate sve što ste ikada sanjali, a kod nas u Hrvatskoj ako ste imalo talentirani velika je vjerojatnost da ćete odmah početi raditi u svojoj branši nakon fakulteta.

 Leona Paraminski pozira za StoryBOOK Izvor: Marko Grubišić/StoryBOOK

Story: Imate li neke nove projekte u planu (snimanje filmova i serija) ili ste odlučili uživati u majčinstvu?

Imam neke projekte u planu krajem sljedeće godine, ali ćemo vidjeti kako će sve ići. Imala sam par ponuda u trudnoći i sada, ali Liv je još premala i ne mogu i ne želim odmah početi raditi i letjeti na drugi kraj svijeta, želim u njoj uživati maksimalno.

Story: Koji je zadnji projekt na kojem ste bili angažirani?

Netflixova serija, Tribes of Europe.

 Leona Paraminski u šetnji gradom Izvor: Story arhiva

Story: Tko Vam je od holivudskih glumaca uzor i zašto?

Rekla bih da dobijem bljeskove inspiracije kada nekog gledam na ekranu i onda se podsjetim zašto volim ovaj posao. Nemam više uzore, mislim da kad si mlađi je dobro da postoji netko kome se divimo, ali kasnije samo po sebi trebamo krojiti život kakav želimo.

Story: Nedavno ste po prvi put postali majka. Otkrijte nam kako provodite majčinske dane? Je li izazovno i zabavno?

Izazovno, predivno, zabavno, iscrpljujuće, neopisivo lijepo na emotivnoj razini. Ta ljubav i ispunjenost se ničim ne mogu usporediti. Dani su samo posvećeni njoj u potpunosti, uživamo u šetnjama, igranju, druženju, manje uživamo u nespavanju noćima, ali to su početničke muke i nikada se skroz ne možete pripremiti na roditeljstvo, svaki dan je nova avantura, nove promjene i uzbuđenje u njenom svijetu koje zajedno prolazimo s njom i pritom otkrivamo ponovo i same sebe.

 Leona Paraminski pozira kao trudnica Izvor: Instagram

Story: Većina žena nakon porođaja je jako osjetljivo, emocije 'divljaju'. Osjećate li i Vi neke promjene?

Ja na sreću nisam iskusila divljanje hormona, a trudnoća i razdoblje nakon trudnoće mi prolaze mirno i staloženo.

Story: Novopečena ste majka. Je li bilo komplikacija pri porođaju i jeste li imali dozu straha?

Uvijek imate dozu straha, ali znate da je to prošla svaka žena koja je rodila na ovaj ili onaj način. Ne razmišljate o tome zapravo, želite da vam dijete samo bude dobro i zdravo. Da ne ulazim u detalje, moj je bio težak, dugotrajan i na kraju sam završila na carskom rezu nakon 26 sati aktivnog poroda i 40 sati nespavanja.

Story: Kako ste Vi i Vaš suprug odabrali jedinstveno a tako predivno ime za Vašu kćer Liv? Tko je zaslužan za odabir imena?

U šali kažemo da imamo dijete s balkanskom dušom, američkom putovnicom i nordijskim imenom. Uvijek sam imala osjećaj da će naše dijete biti čarobno kao uostalom što misli i svaki roditelj za svoje dijete. Meni je Liv čarobno ime, a znači doslovno 'život', a na staro nordijskom ima i značenje 'sklonište i protekcija'.

 Leona Paraminski se smije na fotografiji Izvor: Instagram

Story: Po Vašem mišljenju na koga više sliči Vaša kćer, Vas ili supruga?

Zgodna je na tatu.

Story: Za kraj nam otkrijte koji su Vam planovi za budućnost?

Mislim da živimo u vremenima kada ne možemo više ništa planirati. Možemo sanjati i imati želje. Eto imam želju da snimim neki jako dobar film do pedesete, a osim toga idem dan za danom uživajući sa svojom malom obitelji. Što budućnost nosi nemam pojma i tome se veselim.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image