Tragična smrt 21-godišnje Youtuberice Kristine Đukić Kike, šokirala je cijelu regiju, te pokrenula brojna pitanja.

Nakon što su se proširili navodi da je djevojka digla ruku na sebe jer nije mogla izdržati pritisak javnosti kojem je bila izložena na društvenim mrežama, puno se počelo govoriti o cyberbullingu. 

Poznata je njena javna svađa s YouTube zvijezdom Bogdanom Ilićem poznatim kao Baka Prase, koji je zbog toga bio i priveden na ispitivanje u policiju, a kasnije se o svom odnosu s Kristinom oglasio u YouTube videu u kojem je, između ostalog, rekao da su se njih dvoje rastali kao prijatelji, a pri tome je i zaplakao.

'Bili smo u drami, to je bilo prije dvije godine, svi dobivaju hejt kad su javne ličnosti, naravno da joj je bilo loše, naravno da je dobivala više hejta kada sam ja nju prozivao, naravno to je trajalo, ali se to završilo. Ona je prešla preko toga, zaboravila je na to, nastavila je snimati. Naslovi kažu da je nasilje trpjela dvije godine jer sam ja tjerao ljude da je prozivaju, to se završilo. Ono što ja hoću ljudi da znaju, da smo se mi rastali kao prijatelji. Vi niste svjesni koliko će biti glupo kada bude objavljen pravi razlog zašto je jedan život izgubljen. Ne, nije bilo internet nasilje. Ja sam među prvima saznao jer su me njeni prijatelji zvali. Istina će izaći na vidjelo', rekao je Baka Prase.

Baka Prase, scena iz videa u kojem ismijava Kristinu Đukić Kiku
YouTube 

Inače, ovaj video, uz koji je Baka Prase naglasio da je isključena monetizacija (odnosno da ne zarađuje na njemu), pregledalo je 1,9 milijuna ljudi, te se trenutno nalazi na prvom mjestu na trendingu. YouTube kanal Bake Praseta prati nešto manje od dva milijuna ljudi. Također ima kanale Baka Sepra s 383 tisuće pratitelja, te Baka Prase TV sa 162 tisuće pratitelja, no na njima nije aktivan posljednjih nekoliko mjeseci.

Iako je u komentarima dobio poruke podrške svojih fanova, na Instagramu su ga mnogi prozivali zbog Kikine smrti, a u Srbiji je pokrenuta peticija u kojoj se traži da mu se zabrani objavljivanje na YouTubeu. Peticiju je do sad potpisalo 17,5 tisuća ljudi.

‘U ime nemilog slučaja koji se dogodio, molim sve ljude da potpišu peticiju da se zabrani pojavljivanje Bake Praseta, jer njegova videa proizvode mržnju i prkošenje’, stoji u pozivu.