Svjetski luksuzni brendovi prestali su koristiti pravo krzno u svojim kolekcijama prije tri godine. Tada su iz organizacije London Fashion Weeka poručili da je na njihovim modnim pistama krzno zabranjeno.

Pokret se nastavio i 2019. godine kada su brojne zvijezde i državne službenice objavile da se pravo životinjsko krzno njihovim ormarima neće naći. Kraljica Elizabeta sve je nadolazeće odjevne kombinacije s bundama otkazala, a Kim Kardashian West objavila je da je sve svoje krznene kapute dala zamijeniti faux-furom.

Usprkos svim zabranama i 'fur-free catwalk' pokretu, neke domaće zvijezde još uvijek ne mogu odoljeti pravom krznu. Evo tko još nosi bunde od nerca i šalove od lisice.

Mila Elegović u razgovoru za Story.hr rekla je kako voli bunde i ne namjerava prestati nositi pravo krzno. 'U ormaru imam dugačku i kratku bundu i moram priznati da mi je to najdraži odjevni komad. Često nosim i šubare, također od pravog krzna’ izjavila je Mila Elegović.

Mila Elegović u krznenoj bundi
Tibor Jurjević/Pixsell 

Kolegica iz kazališta, Mia Begović, također ne odolijeva bundama i šubarama. Gotovo na svim zimskim fotografijama s premijera i ostalih događanja možemo ju vidjeti u raznim krznenim kombinacijama.

Mia Begović u krznenoj bundi
Pixell 

Maja Šuput Tatarinov također je ove godine dva puta ponosno odjenula svoj dugački krzneni prsluk. Na putovanju u Istanbul sa sinom Bloomom i mužem Nenadom, na večeru je odjenula dugi svjetlosmeđi prsluk u kombinaciji s crvenim visokim čizmama. Slavni prsluk ponovno je odjenula na otvorenju Hilton Winter Garden adventa gdje je održala koncert.

Maja Šuput na večeri u Istanbulu nosi krzneni prsluk
Instagram (@majasuput) 

Dugim bundama sklon je i njezin dugogodišnji prijatelj i kolega Marko Grubnić. Jedan od naših najpoznatijih stilista još uvijek ne prati novo modno pravilo te vrlo često objavljuje svoje nove krznene ulove. Njegova crna bunda sa špice je od dabra, zeca i mongolskog janjeta. 

Marko Grubnić na špicu nosi krznenu bundu
Instagram (@markogrubnic) 

I Vlatka Pokos je, ranije, bila poznata po velikoj ljubavi prema krznu, a u raskošnim bundama je šetala centrom i dolazila na razna javna događanja. Isto možemo reći i za Severinu koja je kombinirala kratke i duge bunde, ali i prsluke.

Vlatka Pokos voli krzno
Jurica Galoic/PIXSELL 

Osebujna starleta, Soraja Vučelić, prošle se godine pohvalila darovima za Valentinovo. Dobila je čak tri skupocjene bunde od pravog krzna te ponosno šeta u njima po svim luksuznim destinacijama. 

Soraja Vučelić u Istanbulu nosi crvenu bundu
Instagram (@sorajavucelic)