Aljoša Asanović (56) ili 'Vatreni lakat', kako su mu dali nadimak, dio je legendarne generacije koja je pod vodstvom Ćire Blaževića osvojila broncu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj.

Splićanin se nakon uspješne igračke karijere posvetio trenerskoj karijeri i vodi reprezentaciju Zambije. Još uvijek izaziva puno zanimanja svojim privatnim životom o kojem se puno pričalo, a domaći mediji su 2017. pisali o njegovom razvodu od supruge Katarine Marasović.

Aljoša Asanović sa suprugom Katarinom i kćeri Anamarijom
Jadran Babić 

Par se vjenčao 1988. i dobio kćer Anamariju, koja je poznata modna dizajnerica, i sina Antonija. Prva šuškanja o razvodu su krenula kada je Katarina na društvenoj mreži vratila svoje djevojačko prezime. Nakon toga su domaći mediji pisali da se Asanović iselio iz njihovog doma na splitskom Marjanu i da su za krah njihova braka krive nepomirljive razlike.

Aljoša i Katarina nisu se oglašavali o svom privatnom životu i pokazali su koliko imaju poštovanja jedno prema drugome nakon toliko zajedničkih godina. Viđeni su na obiteljskim događanjima, odnosno na krštenju njihove unuke Zorke, ali i otvorenju butika njihove kćeri Anamarije. Neki tvrde i da nikad nisu okončali svoj brak službenim razvodom.

Ranije se i pričalo koliko je nogometaš posvećen obitelji kao i to da nikada nije bio jedan od onih koji su voljeli izlaske. Umjesto toga je svaki slobodni trenutak hvatao kako bi bio sa suprugom i djecom, pogotovo kada je igrao u inozemstvu.

Asanovića se često spominje u kontekstu poznatih muškaraca prema kojima su godine naklonjene i da sve bolje izgleda te da mu dobro stoje sijeda brada i kosa. Usto, njegov sin Antonio mu jako nalikuje. 

Više fotografija Aljoše sa suprugom pogledajte u galeriji. 

Jadran Babić Aljoša Asanović