Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TKO JE STARIJA KĆI AKIJA RAHIMOVSKOG? Nikada nije željela biti pod svjetlima reflektora, baš kao njena majka

Starija kći Akija Rahimovskog zove se Edina Vukojević i pjevač nije nikad o njoj govorio jer je ostavljao privatan život privatnim.

 Aki Rahimovski preminuo je prije godinu dana Izvor: Mateja Vrčković

Legendarni frontmen grupe Parni Valjak prošlu subotu, 22. siječnja napustio je zauvijek svoju obitelj, prijatelje i mnogobrojnu publiku u 67. godini života. Aki Rahimovski je rođen u Nišu, 5. lipnja 1955. 

To je grad njegovog odrastanja, ali ne i jedino mjesto u kojem se igrao kao dijete. Još dok je bio dječak sa svojom obitelji preselio se u Skoplje. Ljubav prema glazbi bila mu je usađena od malih nogu zato što mu je otac bio profesor glazbe. Sa svojih sedam godina krenuo je u glazbenu školu gdje je volio pjevati i svirati klavir. Paralelno se bavio i nogometom, no u klasičnoj glazbi nije se dugo zadržao.

 Aki Rahimovski preminuo je u subotu 22. siječnja Izvor: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Kao tinejdžer bio je član nekoliko bendova, kao što su Krvna braća, Vakuum i Torr te je s njima nastupao davne 1975. na Zagrebačkom festivalu. Ubrzo dolazi do prekretnice u njegovoj karijeri i s 20 godina upoznao je skladatelja i gitarista Huseina Hasanefendića Husa. Ista godine osnovali su bend Parni Valjak u dogovoru s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom.

Kada je riječ o njegovom privatnom životu koji je posljednjih dana posebno zaintrigirao javnost, o njemu je gotovo rijetko govorio te je volio istaknuti kako je privatan život treba ostati privatan.

U prvom braku dobio je Kristijana Rahimovskog, svima jako dobro poznatog zato što je krenuo očevim putem u glazbu. No, ono što je intrigantnije je njegova druga kći Edina, koju je dobio u drugom braku s Ingrid. Edina se danas preziva Vukojević. Gotovo nikada nije javno spominjao stariju kći jer je to bila njezina želja, ona nije javna osoba kao brat Kristijan.

Jednom prilikom Aki Rahimovski za Blic je izjavio: 'Privatni život treba ostati privatan. Moja supruga nije tražila eksponirati se uz mene i zaista, svaki put kada se pojavimo na nekom događaju, fotografi znaju da se ona ne želi slikati, i ne slikaju nas. Često se dogodilo da u novinama izađe slika mene s drugom ženom, a ona mi kaže: 'Otkad sam ja to postala plava?' Novac nije bitan. Najvažnija je obitelj. Kad primim svoje unuke, shvatim što je najvažnije na svijetu. Nisu to novci, to je obitelj', rekao je.

 Aki Rahimovski je dobio kćer Edinu u drugom braku s Ingrid Izvor: Instagram


Opisao je Edininu majku kako nikada nije bila ljubomorna na ljubavne stihove koje je pjevao zato što to nije bilo njegovih ruku djelo nego od Husa. Akijeva kći održala je dirljivi govor na očevom sprovodu koji slama srca te rekla:

'Tata, tako nam je malo trebalo. Jedan zagrljaj, tvoj pogled. Ostaje mi utjeha što si mi rekao to jutro prije nego što si zauvijek zaspao... Jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali da je teško biti veliki čovjek. Tvoje srce se razboljelo, ali je do zadnjeg trena kucalo i bilo veliko za sve ljude dobre volje. Hvala ti tata što si me naučio da je čovjek malen pod zvijezdama. Ajde begaj, tako si mi govorio. Begaj, tata, jer im je dosadno gore bez tebe. Samo da znaš, samo ti tata, i nitko kao ti. Volim te tata', izjavila je neutješna Edina koja je bila u prisustvu svojeg supruga.

Službena komemoracija održat će se danas, 28. siječnja u 11 sati, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu za najuži krug kolega i prijatelja.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image