Šefica Državnih nekretnina Renata Sabo natjecala se za Miss Hrvatske 1996. kao prva pratilja tada izabrane Miss Slavonije i Baranje Ane Marije Tropšek.

Iste su se godine za tu titulu borile i današnje saborske zastupnice, SDP-ova Sabina Glasovac i nezavisna Karolina Vidović Krišto. Da su se uistinu natjecale za Miss potvrdile su za Nacional i same zastupnice. Sabina Glasovac je u srpnju 1996. na izboru za Miss Slavonije i Baranje bila druga pratilja, a osim prvoplasirane te godine su i pratilje ostvarile pravo da se dalje natječu.

'Dok se Renata, studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, nije nadala tako dobru rezultatu, Sabina nije skrivala svoju uvjerenost u plasman među tri najljepše djevojke', pisao je Studio 19. srpnja, a imali su i izjavu Glasovac. 'Vrlo sam samouvjerena i vjerovala sam da ću uspjeti izboriti pravo daljeg natjecanja. Da nisam vjerovala u uspjeh, ne bih se uopće prijavila na natjecanje. Vjerujem da sve tri imamo dobre izglede za plasman na finalno natjecanje', rekla je tada Glasovac.

Sabina Glasovac nadala se da će ući u finale
Silvija Lea Švaljek za City Modus 

Polufinalno natjecanje za Miss te godine održano je u kolovozu u Umagu, a u finale su ušle Ana Marija Tropšek i Renata Sabo, ali ne i Sabina Glasovac. Također, u finale je i kao jedna od najljepše tri djevojaka iz dijaspore ušla i Karolina Vidović Krišto, koja je tada živjela u Münchenu. Karolina Vidović Krišto je za Nacional rekla da se ne sjeća Sabo te da do upita tjednika njeno ime nije povezivala s osobom koju je nekad poznavala. Međutim, komentirala je afere koje se s njom povezuju.

'Moj komentar vezan uz upravljanje državnom imovinom je identičan kao i komentar o načinu funkcioniranja Plenkovićeve vlade. A zajednički nazivnik im je – vlak bez voznog reda i korupcija. Kao što vlada nema strategiju, tako se i upravljanje državnom imovinom provodi bez strategije te koruptivnim načinom, a sve na štetu hrvatskih građana', rekla je Vidović Krišto.

'U svakom iole funkcionirajućem sustavu, svi bi akteri morali podnijeti ostavke kada bi se saznalo da netko ne plaća račune za najam, a da tvrtka Državne nekretnine takvo stanje tolerira. Ukratko, stanje u toj tvrtki možemo nazvati otvorenom korupcijom', oštro je poručila Vidović Krišto.

Karolina Vidović Krišto tvrdi da se ne sjeća Sabo
Duško Jaramaz/PIXSELL 

Glasovac je rekla da se sjeća Sabo, ali vrlo površno. 'Vidjela sam je možda dva puta i bila je pristojna mlada djevojka koja ni po čemu nije odskakala. Ni tada, a ni kasnije nisam s njom ostvarila nikakav posebni kontakt. Nisam znala ni gdje je bila, ni što je sve od tada radila. Prepoznala sam je kad sam vidjela da je imenovana na čelno mjesto Državnih nekretnina', prisjetila se Glasovac.

'U međuvremenu sam je potpuno zaboravila i više od dvadeset godina nisam ništa o njoj čula, tako da sam se iznenadila da ponovno vidim nekog koga sam davno upoznala, a tko se sad pojavio u nekoj branši kojom se i sama posredno ili neposredno danas bavim', zaključila je Glasovac.