Od kada je ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo invaziju na Ukrajinu mnogo se priča o njegovom privatnom životu.

Poznato je da s bivšom suprugom Ljudmilom ima dvije kćeri, Mariju i Katerinu. Godinama kruže priče kako ima i još djece, ali on sam nikad to nije javno priznao ili rekao s kim je u vezi. Najglasnija su šuškanja da je s bivšom gimnastičarkom Alinom Kabaevom dobio jednu kćer, a potom i blizance.

Svaki pokušaj medija da saznaju nešto više o tome završio je neslavno, a i sam Putin je na ta pitanja odgovorao vrijeđajući i gaseći pojedine medije. Istraga objavljena u studenom 2020. otkrila je da je Putin navodno s čistačicom Svetlanom Krivnogik dobio kćer Luizu Rozovu. Svetlana je navodno zbog toga postala milijunašica i suvlasnica velike ruske banke.

Svetlana Krivonogikh je milijunašica i suvlasnica ruske banke
Profimedia 

Prema njenoj službenoj biografiji, danas 47-godišnjakinja, pohađala je Sveučilište za ekonomiju i financije u Sankt Peterburgu, a diplomirala je 2000. Kćer Elizavetu koja je poznatija kao Luiza Rozova rodila je u ožujku 2003. Svetlanino ime postalo je poznato upravo nakon istrage 2020. koja je njeno ime povezala s Putinom te otkrila i njezino financijsko stanje te imovinu u Rusiji.

Saznalo se i da je Luizino prezime Vladimirovna te da njena majka posjeduje pozamašnu imovinu vrijednu 3,1 milijuna funti. U Pandorinim dokumentima objavljenim u listopadu 2021. otkrivena je njezina imovina u inozemstvu. Djevojka se spominje i u filmu koji je ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni objavio 2001. i u kojem razotkriva navodnu korumpiranost Putina i kruga njemu bliskih ljudi.

Otkako su se pojavile glasine da je Luiza Putinova kći, na društvenim mrežama je redovito trolaju. 'Sjediš li u bunkeru?? Poput štakora?', jedna je od poruka koju je dobila. Drugi je osuđuju jer uživa u luksuznom načinu života dok Putinovi postupci uzrokuju tisuće smrti i patnje za milijune ljudi u Ukrajini.

Luiza koja ima 84.000 pratitelja prestala je s objavljivanjem na Instagramu prije pet mjeseci. Međutim, njen profil i dalje je otvoren. Trolovi joj poručuju da je 'kći ubojice, ratnog zločinca, psihopata i narkomana', a mnogi postovi uključuju ukrajinsku plavo-žutu zastavu. 'Ruski narod mora ustati protiv ovog diktatora. Ne želiš imati ništa s njim', poručio joj je jedan komentator.

Međutim, dok su se mnogi bunili protiv nje, neki su je komentatori branili, a jedan od njih je rekao: 'Ne osuđujte je, nije ona kriva', dok je drugi poručio : 'Ona ne može učiniti ništa što ima ludog oca'.

U galeriji pogledajte više fotografije Svetlane i Luize.

Profimedia Svetlana Krivonogikh je navodno Putinu rodila kćer