Nakon što je Novak Đoković (34) u siječnju proživljavao dramu zbog Australian Opena i na kraju je deportiran iz Australije, sada se ponovno suočava s posljedicama jer nije cijepljen protiv koronavirusa.

Tenisač se o tome oglasio na Instagram storyjima.

'Zbog plasmana na ATP listi bio sam direktno uvršten u ždrijeb za Indian Wells i Miami. Iako bih volio sudjelovati na ovim turnirima, znao sam da će to biti malo vjerojatno s obzirom na trenutna ograničenja u vezi s putovanjima. Kako se Covid propisi svakodnevno mijenjaju, želio sam sačekati da li će to utjecati na moj plan. Međutim, nadležne institucije u Americi danas su potvrdile da se propisi ne mijenjaju pa vas ovim putem želim obavijestiti da neću sudjelovati na masters turnirima ovog mjeseca', napisao je Đoković.

Novak Đoković neće nastupiti na turnirima u Americi
Instagram 

'Znam da ljudi koji me prate i navijaju za mene, jedva čekaju da ponovno zaigram i nadam se da ću se uskoro vratiti na teren, zbog njih. Želim sreću i dobre mečeve svima koji se takmiče u SAD-u na ovim izvanrednim turnirima', dodao je.

Kako pišu strani mediji, organizatori turnira su potvrdili izostanak Đokovića, a javnost komentira da je ovo bilo očekivano jer Amerika brani ulazak u zemlju necijepljenim strancima. Može se dogoditi jedino da je netko iznimka ako ima opravdane medicinske razloge.

Organizatori Indian Wellsa su obavijestili da će Novakovo mjesto zauzeti Grigor Dimitrov. Zanimljivo je da je Đoković čekao izvlačenje tko će igrati početne mečeve i tek onda se povukao iz turnira i zbog toga ga je kritizirao ugledni teniski komentator Ben Rothenberg.

'Novak Đoković je čekao nakon izvlačenja na Indian Wellsu i onda se povukao s tog turnira i Miamija Opena. Ova odgoda je nepotrebno produžila za 24 sata cijelu glupost', istaknuo je.