Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LUKSUZ POKĆERKE PUTINOVOG BLISKOG SURADNIKA: Ima stan u Londonu vrijedan milijune i hvali se raskoši kojom ljuti mnoge

Autor Valentina Boltiš

Sergej Lavrov je jedan od najbližih suradnika ruskog predsjednika Vladimira Putinova, a njegova pokćerka je privukla pozornost svojim luksuznim životom i britanski zastupnici traže sankcije za nju.

 Sergej Lavrov je jedan od najbližih suradnika Vladimira Putina Izvor: Profimedia

Nakon što se ranije pisalo da je Vladimir Putin (69) sakrio svoju navodnu zaručnicu, 31 godinu mlađu rusku gimnastičarku Alinu Kabajevu i njihovo četvoro djece u Švicarskoj, strani mediji su se sada raspisali o pokćerki ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova.

Kako piše The Times, 26-godišnja Polina Kovaleva živi u stanu vrijednom 4.4 milijuna funti u luksuznoj četvrti Kensington u Londonu. Svoj dom, koji ima bazen, teretanu, spa i kućno kino, je kupila sa samo 21 godinom bez ikakvog kredita, i u njemu živi s dečkom.

Polina je kći glumice i restauratorice Svetlane Poljakove koja je u vezi s Lavrovom od ranih 2000-ih te se smatra njegovom nevjenčanom suprugom.

 Polina Kovaleva je pokćerka Sergeja Lavrova Izvor: Profimedia

Lider ruske opozicije i antikorupcijski aktivist Alexei Navalni, koji je zbog svojih istupa završio u zatvoru, otkrio je da Svetlana posjeduje stan u Moskvi vrijedan pet milijuna funti. Često prati Sergeja na putovanjima diljem svijeta i bila je s njim u državnom avionu više od 60 puta.

Kako pišu britanski mediji, Polina se školovala u privatnoj školi u Bristolu. Završila je dodiplomski studij ekonomije, a zatim je stekla magisterij iz ekonomije i poslovne strategije na Imperial College Business School koju je 2004. otvorila kraljica Elizabeta II. Cijena tog studija iznosi oko 47.000 funti.

 Sergej Lavrov je jedan od najbližih suradnika Vladimira Putina Izvor: Profimedia

Poznato je i da je radila u Gazpromu, najvećoj ruskoj tvrtki, koja eksploatira zemni plin, u odjelu za spajanje i preuzimanje. Nakon što su se mediji raspisali o njoj, zatvorila je svoj Instagram na kojem se hvalila luksuznim životom i ljutila javnost. 

Dio britanskih zastupnika traži sankcije i za Polinu kao što su ih uveli za ruske oligarhe među kojima je najpoznatiji milijarder Roman Abramovič. Maria Pevčik, istražiteljica u FBK-u, zakladi za borbu protiv korupcije, koji vodi pritvoreni Navalni, potaknula je na taj potez ističući luksuzan život pokćerke ruskog ministra.

U više objava je pokazala kako živi Polina i traži sankcije za nju i njenu majku. 

Inače, prema nekim podacima se bogatstvo njenog očuha Sergeja, koji je jedan od najbližih suradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina, procjenjuje na 12 milijuna dolara.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image