Protivnici Vladimira Putina u Ukrajini, Bjelorusiji i Rusiji ujedinjuju se peticijom u kojoj traže da Švicarska potjera navodnu ljubavnicu moćnika.

Riječ je o Alini Kabajevoj, a tvrde kako se s njihovom djecom skriva u luksuznoj vili, piše Daily Mail.

Vladimir Putin i Alina Kabajeva su navodno ljubavnici
Profimedia 

Peticija dolazi usred vijesti kako je Kabajeva usred invazije na Ukrajinu poslana u privatnu kuću u Švicarskoj. 'Vrijeme je da ponovno spojite Evu Braun s njezinim Führerom', stoji u peticiji. 'Unatoč trenutnom ratu, Švicarska i dalje ugošćuje sudionika Putinova režima', navode.

Zapad do sada nije sankcionirao Kabajevu, koja osim što je navodno Putinova tajna partnerica također je i predsjednica upravnog odbora National Media Group - velikog TV i novinskog giganta.

Par je u svega nekoliko navrata viđen zajedno. Bivšu gimnastičarku rijetko viđamo u javnosti, no snimljena je u prosincu prošle godine kako pleše u Moskvi. Bilo je to svega nekoliko tjedana prije napada Rusije na Ukrajinu, prenio je Daily Mail.

Podsjećamo, informacije kako se Alina nalazi u Švicarskoj iznio je početkom mjeseca neimenovani izvor. Također, ranije se šuškalo i da se Putin zaručio za 31 godinu mlađu rusku gimnastičarku i osvajačicu zlatne olimpijske medalje.

Tada se govorilo da je s njom dobio i djecu, ali svaki pokušaj medija da saznaju nešto više o tome završio je gašenjem tih medija i ljutitim porukama ruskog predsjednika.