Do kraja natjecateljske sezone 2021/22. glavni trener prve momčadi GNK Dinamo bit će gospodin Ante Čačić, poručili su iz Dinama.

Inače, Ante Čačić ima troje unučadi i rođen je 29. rujna 1953. godine u Zagrebu. Njegova kći, 38-godišnja pravnica Ivana ima troje djece, dok se sin, 34-godišnji Ante, stalni očev pratitelj na svim utakmicama, oženio otprilike 2015. godine. 

Čačić je u sretnom braku s gospođom Ivkom, umirovljenom djelatnicom u prosvjeti. Odrastao je u Kranjčevićevoj ulici, ali nikada nije bio trener Zagreba.

U njemu je 1987. godine bio tehniko u stručnom stožeru Ilije Lončarevića. Samostalno je vodio Zadar (u tri navrata, nekadašnjoj Međurepubličkoj ligi i Prvoj HNL), potom Dubravu, pa Inter tri puta (jednom u 2. HNL, dvaput 1. HNL), Osijek, Slaven Belupo (dva puta), Kamen Ingrad, Lokomotivu (dva puta), Radnik iz Sesveta te Dinamo, s kojim je 2012. godine osvojio dvostruku krunu.

Ante Čačić novi je trener Dinama
Marko Lukunic/PIXSELL 

Ante Čačić bio je u periodu od 2015. do 2017. godine na mjestu izbornika hrvatske A reprezentacije. Sada će preuzeti funkciju privremenog trenera Dinama.

Također, viđen je u društvu proslavljenog nogometaša Roberta Prosinečkog i suca Ivana Turudića. 

Ante Čačić rodio je, prema napisima medija, u inozemstvu radio dva puta, u Libiji i u Sloveniji. U Libiji je radio kao pomoćnik A reprezentacije i izbornik njihove mediteranske reprezentacije, s kojom je 2005. godine osvojio broncu na Igrama u Almeriji. Drugi angažman van Hrvatske bio je u Mariboru 2013. godine, kada je tadašnji najveći slovenski klub uveo u Europsku liigu. 

Također, diplomirao je na Višoj trenerskoj školi 1995. godine s radom 'Osnovni izbori koncepcija igre u fazi obrane'.