Halit Ergenc, koji se proslavio ulogom Sulejmana Veličanstvenog u istoimenoj seriji, uskoro će napuniti 53. godine.

Turčina je upoznala i hrvatska publika, a krajem 2021. godine je imao razloga za veselje. Naime, on i njegova 12 godina mlađa supruga Berguzar Korel su dobili treće dijete, kćer kojoj su dali ime Leyla.

Par ima od ranije sina Alija, koji je rođen 2010. te sina Hana kojeg su dobili 2020. Upoznali su se setu popularne turske serije 'Tisuću i jedna noć' i vjenčali su se 2009.

Javnost je sa zanimanjem pratila njihovu burnu ljubavnu priču. Naime, u trenutku kada su se zaljubili na snimanju serije, Halit je bio u braku sa 14 godina mlađom glumicom Gizem Soysaldi.

Osjećali su veliku privlačnost, koju nisu mogli nijekati, pogotovo kada su 2008. zbog posla morali otputovati u Pariz. Berguzar je uskoro ostavila svog dečka, a Halit je zatražio razvod od Gizem koja je tada bila trudna pa je odlučila otići na pobačaj.

Glumac je dao bivšoj supruzi novčanu naknadu od 250.000 lira tijekom brakorazvodne parnice kako bi što prije sve okončali. Ipak, ni s novom suprugom nije bilo baš tako bajno jer se brzo nakon njihova vjenčanja 2009. šuškalo da imaju problema.

Glavni krivac je ispala Meryem Uzerli koja je glumila s Halitom u seriji 'Sulejman Veličanstveni'. Turski mediji su pisali da Berguzar izluđuju intimne scene između njih i da se zato razvode.

Halit Ergenc i Berguzar Korel su u braku od 2009.
Story 

'Pisalo se da sam kriva za raspad Halitova braka, pa onda da između mene i Nur, koja tumači lik sultanove prve supruge Mahiderve, ima loših vibracija na setu, da se ne volimo i ne poštujemo. Također da sam lezbijka, ali i da tražim dečka među kolegama glumcima, ali sve to nije istina', otkrila je svojedobno Uzerli.

Svaka šetnja ulicom joj je uzrokovala stres jer su joj ljudi govorili ružne stvari i nazivali ju zlom. To se jako odrazilo na njezino zdravlje i počela je dobivati kilograme.

Šuškalo se da se Halit Ergenc i Berguzar Korel razvode zbog Meryem Uzerli
Instagram 

Uskoro su se glasine o razvodu između Halita i Berguzar pokazale netočnima. O krizi u njihovu braku su turski mediji pisali i prošle godine.

Glumca se povezivalo s kolegicom Tubom Buyukustun.

'Trenutno su u pregovorima za zajednički projekt, a nakon castinga jednu su večer ostali na večeri koja je rezultirala romansom. Halit već odavno nije sretan u braku tako da su dva pića bila dovoljna da se prepusti drugoj ženi. Tuba i on su se nakon toga vidjeli još nekoliko puta, no uvijek bi izjavili da je razlog njihovog susreta projekt na kojem će potencijalno raditi. Ona ga je zavela već tijekom prvog snimanja, a on se nije ni potrudio da ne posustane', rekao je neimenovani izvor za turske medije.

Berguzar i Halit nisu komentirali ovo kao ni ranije glasine, a poznati su po tome da se trude zadržati svoju privatnost daleko od očiju javnosti.

Inače, Korel je svjedobno progovorila o ružnim komentarima na račun njenog izgleda i viška kilograma koje je dobila u trudnoći.

'Moje tijelo bit će onakvo kakvog ga želim vidjeti, tako ću biti sretna', poručila je. 

Više fotografija supružnika pogledajte u galeriji. 

Instagram Halit Ergenc i Berguzar Korel su u braku od 2009. i imaju troje djece