Nakon smrti sprskog povjesničara umjetnosti Vidoja Ristovića, supruga domaće voditeljice Nikoline Ristović, ne prestaje se govoriti o njihovoj imovini.

Najprije se nagađalo što će biti s Vidojevim stanom u Beogradu, no njegov otac Viktor vrlo je brzo glasinama stao na kraj poručivši da taj stan glasi upravo na njega i da neće biti nikakve podjele imovine.

Nikolina Ristović i Vidoje Ristović zajedno su dobili kćer Unu Sofiju
Karmela Prpić 

No, Nikolina će morati nastaviti plaćati kredit koji su ona i Vidoje podignuli za kupovinu luksuzne kuće u Zagrebu, pišu srpski mediji. Naime, kako navodi Kurir, Ristovići su u jednoj banci u Austriji uzeli dvije pozajmice po 400.000 eura, odnosno ukupno 800.000 eura. Ostatak iznosa za kuću, koja je koštala 1,5 milijuna eura, navodno su platili u gotovini.

Ranije je o podjeli imovine govorila i poznata srpska odvjetnica Sara Papaz.

‘Kad je u pitanju imovina u Hrvatskoj, naš sud nije nadležan, već će se o tome raspravljati pred tamošnjim sudom. Ako se stan u Zagrebu vodio na ime Vidoja Ristovića, onda polovina nekretnine pripada udovici, a ostatak polovine dijeli se na jednake dijelove između udovice i nasljednika pokojnika. U ovom slučaju pokojnik je imao dvije kćeri, pa bi se polovina stana podijelila na tri dijela’, rekla je.

Vidoje Ristović je bio s Nikolinom Ristović u braku od 2013. godine
Instagram 

Kada je riječ o dragocjenostima, u što spada Vidojev skupocjeni nakit i umjetnička djela, podjela je nešto drugačija te Nikolina Pišek nema pravo na one koje su stečene prije braka.

Umjetničke slike i dragocjenosti dijele Nikolina i kćeri, ali ako se ustvrdi da su neke stečene prije braka, onda udovica Pišek nema prava na njih, već samo nasljednici. U sudskoj praksi događalo se da netko traži osporavanje prava nasljedstva. Na primjer, ako otac pokojnika smatra da je Vidoje imao veći doprinos pri stjecanju imovine od supruge, onda može tražiti izdvajanje imovine iz vrijednosti ostavštine’, rekla je Papaz i nadodala da navedeno vrijedi ako nije potpisan predbračni ugovor.

Fotografije sa sprovoda Vidoja Ristovića pogledajte u galeriji.

Kurir/Nenad Kostić Sprovod Vidoja Ristovića