Prije otprilike godinu dana slavna glazbenica Sinead O'Connor odlučila je da se više nikada neće vratiti u rodnu Irsku, a svoje je ime promijenila u Magda Davitt. Sada, godinu dana nakon prve promjene imena, odlučila je promijeniti vjeru, pa je prešla na Islam, a umjesto Magda, odabrala je ime Shuhada Davitt. Kao da ovo već nije dovoljno iznenadilo svijet, glazbenica je na Twitteru podijelila svoju novu odluku i izjavom koju mnogi smatraju rasističnom ostavila obožavatelje bez riječi.
— Shuhada’ Davitt (@MagdaDavitt77) 25. listopada 2018.
'Jako mi je žao. Ono što ću reći je jako rasistički i nikad nisam mislila da bih u duši mogla osjetiti tako nešto. Ali zaista ne želim više provoditi vrijeme s bijelcima (ako je to naziv za sve one koji nisu muslimani). Ni na tren, ni zbog jednog razlog. Odvratni su', napisala je Shuhada.

Obožavatelji su brurno reagirali i kritizirali pjevačicu, ističući kako bi trebala potražiti stručnu pomoć te kako ovakvo razmišljanje i smjer u kojem se ono razvija nikako nisu zdravi ni prihvatljivi. Nešto kasnije, objavila je novi tweet kojim je pokušala opravdati svoje ranije napisane misli. 'Oprostite mi. Ponekad Gospodin treba 'prljave' radnike. Nisam tako luda kao kao što izgledan. Vjerujte mi, ja sam vojnik', objavila je i kasnije se referirala na određene političke aktualnosti i stavove u SAD-u i Irskoj. 

Između ostalog, u jednoj od objava spomenula je i Amal Clooney, suprugu slavnog glumca Georgea Clooney. 'Twitter je sretan što može biti dijelom normaliziranja gladi koristeći fotografije Amal kako bi ju učinili božanskom, a ne ljudskom. Trik vraga u svim talmudskim i kršćanskim teologijama', navela je 51-godišnjakinja.

Podsjetimo, Shuhada boluje od bipolarnog poremećaja, zbog čega je i napustila rodnu Irsku, a čak je i prijetila samoubojstvom. Osim toga, nekoliko je puta istupila u javnost priznanjima o teškom djetinjstvu i traumatičnom iskustvu koje joj je majka priuštila tijekom odrastanja.