Prema kraljevskim izvorima, Angela Kelly je kraljičina najbolja prijateljica i jedna od njezinih najpouzdanijih savjetnica.

Angela Kelly je najbolja prijateljica i jedna od najpouzdanijih savjetnica kraljice Elizabete
Profimedia 

69-godišnjakinja se tako nedavno i preselila u dvorac Windsor kako bi pomogla kraljici Elizabeti prilikom poteškoća u kretanju koje dolaze sa starošću.

Smatra se da će Kelly imati svoj apartman u dvorcu i biti podrška kraljici uoči proslave platinastog jubileja u lipnju.

Tko je Angela Kelly i što se zna o njoj?

Angela Kelly je rođena osam tjedana nakon što se kraljica popela na prijestolje 1952. godine. Ona dolazi iz skromne obitelji i jedno je od šestero djece rođene u Waltonu, Merseyside.

Angela Kelly dolazi iz skromne obitelji
Profimedia 

Njezina je obitelj bila rimokatolička, a njezina majka Teresa Bradley ju je naučila šivati. Naposljetku je počela izrađivati ​​odjeću za svoje lutke koristeći tkaninu, a njena strast za modom počela je u ranoj mladosti.

U listopadu 1992. Kelly je prvi put slučajno upoznala kraljicu. U to je vrijeme radila kao domaćica kod tadašnjeg britanskog veleposlanika u Njemačkoj, Sir Christophera Mallabyja. Kraljica i princ Philip posjetili su veleposlanikovu kuću u Berlinu tijekom službenog posjeta.

Priča kaže da je kraljica pitala Angelu tko će biti sljedeći gost, a umjesto da podijeli informaciju, Angela je šutjela. Mjesecima kasnije Kelly je primila telefonski poziv u kojem joj je ponuđen posao kraljičine pomoćnice u odijevanju.

Angela Kelly dobila je poziv u kojem joj je ponuđen posao kraljičine pomoćnice
Profimedia 

Smatra se da joj je njezino iskreno i odano ponašanje pomoglo da dobije kraljevski posao.

Bethan Holt, autorica knjige The Queen: 70 Years of Majestic Style, rekla je za Evening Standard: 'Angela ne trpi budale, a kraljica joj je privržena zbog toga što je Angela jedna od rijetkih koja je se ne boji.'

Kelly od tada radi za kraljevsku obitelj gotovo 30 godina i postala je jedna od kraljičinih najbližih pomoćnica. Njezina službena titula je osobni asistent, savjetnik i kustos Njezinog Veličanstva Kraljice.

Uloga joj je donijela veoma osobni pristup britanskom monarhu s najdužim stažom tijekom svih uspona i padova njezine vladavine.

Veza između njih dvije je toliko jaka da je Kelly bila dio najužeg kruga osoblja Njezinog Veličanstva poznatog kao 'HMS Bubble' kada je izbila pandemija Covid-19.

Angela Kelly bila je dio najužeg kruga osoblja kada je izbila pandemija Covid-19
Profimedia 

Neki Kellyni radovi čak će biti izloženi tijekom proslave platinastog jubileja kada će javnost imati prilike vidjeti odjevne komade koje je pripremala za kraljicu tijekom proteklih 28 godina.

Također će biti izložena krunidbena haljina i ogrtač, odjevni predmeti koje je nosila kraljica u Westminsterskoj opatiji nakon što je okrunjena.

Kelly je bila uz kraljicu tijekom mnogih značajnih događaja za vrijeme vladavine Njezina Veličanstva, ali njezin osobni život bio je težak.

Ona je razvedena majka troje djece čiju je djecu odgojio njihov otac Frank Wylie zbog Kellyne uloge u kraljevskoj obitelji.

Angela Kelly odlikovana je medaljom za dugu i vjernu službu kraljice Elizabete
Profimedia 

Njezin brak s trećim mužem, irskim gardistom Jimom Kellyjem, patio je kada je počela raditi za Njezino Veličanstvo i tjednima je provodila izvan kuće u službenim posjetima.

Međutim, Kellyna odanost kraljici i kraljevskom domu nije prošla nezapaženo.

Imenovana je članicom Kraljevskog viktorijanskog reda 2006., a 2014. odlikovana je medaljom za dugu i vjernu službu kraljice Elizabete II. 2014. za 20 godina služenja kraljevskoj obitelji.

Osim što radi za kraljicu, Kelly vodi modnu kuću koju je osnovala s Alison Pordum, bivšom kraljičinom krojačicom.

U galeriji pogledajte više fotografija kraljice Elizabete.

Profimedia Kraljica Elizabeta