Ni mjesec dana nakon iznenadne smrti srpskog povjesničara umjetnosti Vidoja Ristovića ne prestaje se govoriti o okolnostima u kojima je preminuo.

Sada je progovorila i njegova supruga, domaća voditeljica Nikolina Ristović.

'Na pitanje kako sam ovih dana ne želim dati odgovor. Ima ih još, ali to je prvo. Na početku da vam kažem - ne želim davati izjave na sve ove gluposti koje se pojavljuju u medijima. Šta god da izjavim, to ode u sto smjerova i uvijek ispadne loše', prenosi Nikolinine riječi portal Kurir.

Nikolina i Viktor Ristović na ispraćaju
Antonio Ahel/ATAImages 

Još uvijek se čeka Vidojev toksikološki nalaz, a nedavno je prvi put u javnosti progovorio i njegov otac Viktor Ristović, zvani Miša Grof.

On je rekao da vjeruje kako maserka Vidoja Ristovića, Danijela, zna pravi uzrok smrti njegova sina, ali se boji o tome pričati. Rekao je i da ga najviše čudi što nije odmah pozvala hitnu kada je shvatila da mu je sin mrtav.

Nikolina Ristović se oprostila od supruga
Instagram 

'Toksikološki nalazi još nisu stigli i ne znam kada će. Otkad mi je sin umro ne znam što je uzrok! Što se Danijele tiče, još se nismo čuli, ali me ne čudi što neće ništa reći. Uplašena je, ne znam što krije. Nemam drugog objašnjenja', kazao je Viktor.

Više fotografija Nikoline i Vidoja pogledajte u galeriji.

Story Vidoje Ristović i Nikolina Pišek zajedno su bili 10 godina