Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTO AKO AMBER NE PLATI ODŠTETU DEPPU? Odvjetnici kažu da bi se mogla naći u velikom problemu, a ovo su joj opcije

Autor Sanja Petrović

Amber Heard mora platiti višemilijunsku odštetu bivšem suprugu i glumcu Johnnyju Deppu, no šuška se da glumica nema taj novac.

 Amber Heard je plakala na sudu Izvor: YouTube

Porota u Fairfaxu u Virginiji donijela je presudu u tužbi za klevetu koju je pokrenuo Johnny Depp protiv bivše supruge Amber Heard.

Amber je proglašena krivom za klevetu, a Johnny Depp je dobio 15 milijuna dolara odšteteDepp je prvo tužio Heard za 50 milijuna dolara zbog kolumne koju je napisala u The Washington Postu 2018. u kojoj je spomenula svoje iskustvo s obiteljskim nasiljem. Tvrdio je da se, iako ga nije imenovala u svom tekstu, njezina kolumna očigledno odnosi na njega i narušava njegov ugled i karijeru.

Heard je potom podnijela protutužbu za 100 milijuna dolara, tvrdeći da je bila oklevetana kada je Deppov odvjetnik Adam Waldman javno njezine njezine tvrdnje o zlostavljanju nazvao 'prevarom' i 'lažnima'.

Nakon što je završeno suđenje bivšim supružnicima, sud je presudio da bivša supruga Amber Heard mora glumcu isplatiti 15 milijuna dolara kompenzacije, a on njoj dva milijuna dolara.

Amber Heard o prekrivanju masnica šminkom
Izvor: YouTube

No, naveliko se piše kako bi Heard mogla biti u problemu jer nema toliko novca. Iako je Depp ostao bez nekoliko filmskih hitova, nije pretjerano osiromašio. Prema pisanju Celebrity Net Wortha, glumčeva netovrijednost procjenjuje se na 150 milijuna dolara

Amber Heard se ne može pohvaliti toliko zavidnom imovinom i plaćom. Nekoliko je procjena njezine vrijednosti. Fox Business navodi da vrijedi osam milijuna dolara, dok Celebrity Net Worth procjenjuje da se radi o 2,5 milijuna dolara. Prema Heardinim izjavama tijekom suđenja, ona je zaradila 10 milijuna dolara prije oporezivanja od 2013. do 2019.

Što ako Amber ne bude platila?

'Iako bi se Heard mogla žaliti na presudu, svejedno bi morala uplatiti jamstvo za punu presudu od 10,35 milijuna dolara, plus kamate', pojansila je odvjetnica Sandra Spurgeon iz Spurgeon Law Group u Lexingtonu u Kentuckyju, prenosi CBS News.

'Za pojedinca koji nema mogućnost platiti iznos određen presudom i nema mogućnost da objavi obveznicu, pojavljuje se pravi problem ako pobjednička strana namjerava izvršiti presudu', rekla je Spurgeon za CBS MoneyWatch.

Usporedbe radi, porota je Heard u tužbi dodijelila 2 milijuna dolara. Depp je zaradio čak 650 milijuna dolara u periodu od 13 godina, navodi Hollywood Reporter.

U svojoj izjavi, koju je objavila na društvenim mrežama nakon presude, Heard se nije osvrnula na financijske uvjetepresude.

Glumici preostaje nekoliko opcija nakon presude.

Može uložiti žalbu

'Kao što sam već rekla, Heard bi mogla uložiti žalbu na presudu u nadi da će dobiti povoljniju presudu i smanjiti iznos odštete. Ali u međuvremenu će ipak morati platiti jamstvo za punih 10,35 milijuna dolara odštete, što može, ali i ne mora biti izvedivo', rekla je Spurgeon.

Ovrha

Ako Heard odluči da se neće žaliti, a nema dovoljno novca da plati odštetu, tada bi njezini sadašnji i budući prihodi mogli biti ovršeni, tvrde pravni stručnjaci.

'Pitanje je ako ona kaže: 'Gledajte, nemam novca, možete pogledati moje bankovne račune', onda možemo razgovarati o stvarima kao što je ovrha njezinih primanja. To nije neuobičajena situacija u kojoj netko kaže: 'Nemam - ne mogu ovo ispuniti', i zato sigurno mislim da bi, zato što ona ima potencijal zarade, dio njezine plaće mogao biti ovršen', rekla je pravna suradnica CBS Newsa Jessica Levinson.

Može proglasiti bankrot, a Depp se odreći novčane odštete

'Heard ima i mogućnost da podnese zahtjev za bankrot, čime bi se eliminiralo 10 milijuna dolara kompenzacijske štete, rekla je Spurgeon. Ali i dalje bi morala platiti 350 tisuća dolara kaznene štete, koja se eliminira bankrotom. Osim toga, postoji i opcija da Depp odluči da neće izvršiti presudu i da se odrekne novčane odštete', pojasnila je Spurgeon.

'Trenutno on upravlja situacijom', kaže odvjetnica i dodaje da bi Depp također mogao pregovarati s Heard o nižem iznosu odštete. U svom komentaru na Instagramu nakon presude, Depp nije naznačio namjerava li pokrenuti novčanu presudu protiv Heard. Napisao je da je 'cilj pokretanja ovog slučaja bio otkriti istinu, bez obzira na ishod'.

'Osjećam se mirno znajući da sam to konačno postigao', dodao je.

Više fotografija pogledajte u galeriji.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image