Kraljica Elizabeta ll. proslavila je danas jubilej, no osim njezine velike proslave svijet je posebno zanimao dolazak princa Harryja i Meghan Markle kojima je ovo bilo prvo pojavljivanje na službenoj dužnosti kraljevske obitelji u dvije godine.

Meghan i Harryju iz Ureda general-bojnika gledali su spektakularnu vojnu paradu, a vojvotkinja od Sussexa sve je oduševila elegantnim outfitom. Odjenula je tamnoplavu haljinu i bijeli šešir s velikom mašnom britanskog dizajnera Stephena Jonesa. Fotografije možete pogledati ovdje.

Meghan Markle u braku je s princem Harryjem
Profimedia 

S Meghan i Harryjem bila su i djeca Petera Phillipsa te Mikea i Zare Tindall.

Osim Harryja i Meghan, na jubileju su bili princeza Beatrice i njezin suprug Edo, princeza Eugenie i djeca njezina supruga Jacka i Anne, Peter Phillips i Zara Tindall, te njihove obitelji.

Kraljica Elizabeta proslavila je 70. jubilej
Profimedia 

Četiri dana proslave platinastog jubileja započela su jutros kraljičinom rođendanskom povorkom. Kraljica je s obitelji, točnije s princom Charlesom I Camillom te najstarijim unukom Williamom i njegovom suprugom Kate Middleton te njihovom djecom, s balkona u Buckinghamskoj palači pratila prelet mlažnjaka i podravila konjanicu. Uz njih su bili i viceadmiral Timothy Laurence, princeza Anne, grofica od Wessexa Sophie.

A iako u službenom dijelu jubileja ne sudjeluju, ovo su važni trenutci za Meghan i Harryja. Naime, u narednim danima njihova djeca Archie i Lilibet prvi put će upoznati rođake Georgea, Charlotte i Louisa. Bit će to i prvi susret Lilibet s Kraljicom, po kojoj je dobila i ime.

Više fotografija kraljevske obitelji pogledajte u galeriji.

Profimedia Britanska kraljevska obitelj s godinama se suočavala s raznim tračevima i teorijama zavjere.